Κόσμος

Δεν… ψήνεται ο Πούτιν για τον νέο Ουκρανό πρόεδρο!

Το Κρεμλίνο σέβεται την επιλογή των Ουκρανών, αλλά εκτιμά ότι είναι νωρίς να μιλήσει για συνεργασία με τον νέο πρόεδρο της Ουκρανίας. Ο Πούτιν λοιπόν τηρεί στάση... αναμονής.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το Κρεμλίνο (σ.σ. λέγε με Πούτιν) θεωρεί ότι είναι νωρίς να πει ότι μπορεί να προχωρήσει σε κάποια συνεργασία με τον νέο πρόεδρο της Ουκρανίας, αντιμετωπίζει με σεβασμό την επιλογή του ουκρανικού λαού, αλλά παράλληλα θέτει υπό αμφισβήτηση την νομιμότητα των προεδρικών εκλογών επειδή δεν δόθηκε η δυνατότητα σε 3 εκατομμύρια Ουκρανούς που ζουν στην Ρωσική Ομοσπονδία να ψηφίσουν στις εκλογές αυτές.

Τι… λέει ο Πούτιν

«Προς το παρόν είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε για συγχαρητήρια του προέδρου Πούτιν στον κύριο Ζελένσκι, καθώς και για το ενδεχόμενο να συνεργασθούν από κοινού», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ, προσθέτοντας ότι το ενδεχόμενο της συνεργασίας «θα το κρίνουμε μόνο με βάση τα συγκεκριμένα του έργα».

[read4more]

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δήλωσε ότι «η Μόσχα αντιμετωπίζει με σεβασμό την επιλογή του ουκρανικού λαού, όταν μάλιστα η επιλογή αυτή είναι προφανής», αλλά προσέθεσε ότι «παράλληλα η νομιμότητα αυτών των εκλογών γενικά τέθηκε υπό αμφισβήτηση, καθώς δεν δόθηκε η δυνατότητα σε 3 εκατομμύρια πολίτες που ζουν στη Ρωσική Ομοσπονδία να ψηφίσουν».

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ, ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους για το ενδεχόμενο να αφεθούν ελεύθεροι οι Ουκρανοί ναύτες που κρατούνται στην Μόσχα (με την κατηγορία ότι παραβίασαν τα χωρικά ύδατα της Ρωσίας) ως «χειρονομία καλής θέλησης» προς τον νεοεκλεγέντα Ουκρανό πρόεδρο, απέκλεισε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. «Όσον αφορά τους ναύτες, υπάρχουν συγκεκριμένες νομικές διαδικασίες, οι οποίες είναι αναγκαίες. Αυτή τη στιγμή ως παραβάτες των κρατικών συνόρων, βρίσκονται υπό ανακριτική διαδικασία και οποιαδήποτε ανακριτική διαδικασία ολοκληρώνεται με την παραπομπή στο δικαστήριο και συνεπώς πρέπει να υπάρξει απόφαση δικαστηρίου…Υπάρχουν διαδικασίες που προβλέπονται από την νομοθεσία», δήλωσε ο Πεσκόφ.

Στο μεταξύ ο πρόεδρος της Κρατικής Δούμας Βιτσισλάβ Βολόντιν, αναφερόμενος στο αποτέλεσμα των ουκρανικών εκλογών, δήλωσε ότι συνιστά απόρροια της ανικανότητας του Πέτρο Ποροσένκο να επιλύσει τα κοινωνικο-οικονομικά προβλήματα της χώρας, καθώς και απόρριψη εκ μέρους των Ουκρανών της εξτρεμιστικής του πολιτικής που ακολουθεί στην ανατολική Ουκρανία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πενγκ Λιγιουάν: Το «ισχυρό όπλο» της Κίνας – Η πρώην σοπράνο που δίνει το «ανθρώπινο πρόσωπο» στην εικόνα του Σι Τζινπίνγκ
Κομψή και ευδιάθετη προβάλλει την πιο προσιτή εικόνα της χώρας, παρά τις διαφωνίες της με τις ΗΠΑ σε ζητήματα που εκτείνονται από το εμπόριο έως την Ταϊβάν
Πενγκ Λιγιουάν
Αντόνιο Ταγιάνι: «Οι γυναίκες με μακριές φούστες γίνονται καλύτερες μητέρες» – Σάλος στην Ιταλία
«Ωραίο να παντρευτεί κανείς μια εντυπωσιακή γυναίκα», είπε, αλλά μια τέτοια γυναίκα - κατά τον Ταγιάνι - ενδέχεται να «έχει περάσει από μια σειρά σχέσεων, να έχει χωρίσει πολλούς συντρόφους, και να έχει την τάση να απατά».
Αντόνιο Ταγιάνι 7
Ντόναλντ Τραμπ και Σι Τζινπίνγκ σε δείπνο στον Λευκό Οίκο: «Ποτέ δεν τα πήγαμε καλύτερα», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος
Στο πλαίσιο της επίσημης υποδοχής, ο Ντόναλντ Τραμπ προσέφερε στον Σι Τζινπίνγκ ένα ειδικά κατασκευασμένο άγαλμα φαλακρού αετού, του εθνικού συμβόλου των Ηνωμένων Πολιτειών
Ντόναλντ Τραμπ και Σι Τζινπίνγκ