Κόσμος

Δέος! Ανακαλύφθηκαν σπάνιοι αρχαίοι τάφοι! Κάποιοι από τους σκελετούς βρέθηκαν σε αφύσικη θέση

Δεκατέσσερις σπάνιους τάφους που πιστεύεται ότι χρονολογούνται μεταξύ της νεολιθικής εποχής και της πρώιμης Εποχής του Χαλκού ανακάλυψαν αρχαιολόγοι στη νοτιοδυτική επαρχία Γιουνάν.

Οι τάφοι ανακαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια ανασκαφών σε περιοχή που εκτείνεται σε 100.000 τ.μ. και σύμφωνα με τους ειδικούς, εκτός από έναν πέτρινο θάλαμο, οι άλλοι 13 τάφοι ήταν χωμάτινα κοιλώματα με σπάνια αναλογία μήκους και πλάτους- μήκος μεγαλύτερο από 400 εκατοστά και πλάτος μεταξύ 50 και 60 εκατοστά.

Παρόμοιοι τάφοι βρέθηκαν για πρώτη φορά στην επαρχία αυτή και αποτελούν σπάνιο φαινόμενο γενικώς στη χώρα. Οι σκελετοί ήταν πολύ καλά διατηρημένοι, ενώ σε κάποιους τάφους η αφύσικη θέση των οστών δείχνει ότι οι άνθρωποι ενταφιάσθηκαν καιρό μετά τον θάνατό τους. Σε έναν τάφο, δύο σκελετοί ήταν ο ένας πάνω στον άλλο –επάνω ο θηλυκός και κάτω ο αρσενικός.

Οι ερευνητές εικάζουν ότι αυτό δείχνει μία ορισμένη άποψη που είχαν για τη ζωή και τον θάνατο οι αρχαίοι λαοί στην Κίνα. Στους τάφους βρέθηκαν και διάφορα πολιτιστικά κειμήλια, όπως κεραμικά και περιστρεφόμενοι τροχοί.

Με πληροφορίες ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νότια Κορέα και ΗΠΑ «κλειδώνουν» τη κατασκευή πυρηνοκίνητων υποβρυχίων – Ερωτήματα για τον τόπο ναυπήγησής τους
Η Νότια Κορέα εξασφαλίζει μια πρωτοφανή συμφωνία με τις Ηνωμένες Πολιτείες για τεχνολογία πυρηνικής πρόωσης, ένα σημαντικό στρατηγικό βήμα που προκαλεί περιφερειακές ανησυχίες και βιομηχανικά ερωτήματα
Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ με τον Πρόεδρο της Νότιας Κορέας Λι Τζέ Μιουνγκ
Κολομβία: Η συνεργασία ασφάλειας με τις ΗΠΑ τελικά διατηρείται
Η Μπογκοτά κάνει πίσω μετά την ανακοίνωση του Γουστάβο Πέτρο για αναστολή της συνεργασίας, μια απόφαση που είχε προκαλέσει πολιτική κατακραυγή την ώρα που οι σχέσεις με την Ουάσιγκτον περνούν περίοδο έντονων αναταράξεων
Ο Πρόεδρος της Κολομβίας, Γκουστάβο Πέτρο