Κόσμος

Δέος! Βρέθηκε άθικτο αρχαίο ναυάγιο από τον 1ο αιώνα μ.Χ.

Ο αρχαιολογικός χώρος ανακαλύφθηκε σε βάθος 20 μέτρων και καλύπτει έκταση 75 τετραγωνικών μέτρων.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ναυάγιο πλοίου, που παρέμενε βυθισμένο εδώ και αιώνες, εντοπίστηκε κοντά στο νησί Μόλατ στην Αδριατική θάλασσα. Το ναυάγιο πλοίου χρονολογείται από τον 1ο αιώνα μ.Χ. και ο χώρος είναι άθικτος και σε πολύ καλή κατάσταση, δήλωσε ο επικεφαλής του αρχαιολογικού τμήματος, αρμόδιου για θέματα υποβρύχιας αρχαιολογίας του μουσείου του Ζάνταρ, Ντίνο Τάρας.

Ο αρχαιολογικός χώρος ανακαλύφθηκε σε βάθος 20 μέτρων και, ως εκ τούτου, είναι πολύ κατάλληλος για αρχαιολογική έρευνα, σημείωσε ο κ. Τάρας. Ο χώρος καλύπτει έκταση 75 τετραγωνικών μέτρων και το φορτίο του πλοίου που βρίσκεται στον βυθό της θάλασσας, αποτελείται από κεραμίδια τύπου tegulae και imbrex, που χρησιμοποιούνταν στην αρχαιότητα.

Μετά την αφαλάτωση, τα αρχαιολογικά ευρήματα θα ελεγχθούν περαιτέρω, ούτως ώστε να καταστεί δυνατή η ακριβής χρονολόγηση τους. Οι αρχαιολόγοι του Ζάνταρ έχουν ήδη κάνει ανακαλύψεις αρχαίων ναυαγίων κοντά στο Μόλατ, στην περιοχή των νησιών Σίλμπα και Πρέμουντα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αυτός είναι ο κυβερνήτης που έσωσε 174 επιβάτες στην πτήση της Flydubai – Ο λόγος που υπήρχαν εξτρά πιλότοι στο αεροπλάνο
Παρά τα τραύματά του ο Ματσάρ μπόρεσε και άνοιξε την πόρτα του πιλοτηρίου κάτι το οποίο είχε ως αποτέλεσμα επιβάτες και μέλη του πληρώματος να επέμβουν και να ακινητοποιήσουν τον συγκυβερνήτη
Ο Ινδός πιλότος της Flydubai, Σμιτ Ματσάρ,
14
Κρίστα Πάικ: Θρίλερ με την εκτέλεσή της στο Τενεσί – Επέζησε από 2 θανατηφόρες ενέσεις και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο
Οι δικηγόροι της καταγγέλλουν πως ο τρόπος με τον οποίο εξελισσόταν η εκτέλεση παραβίαζε το συνταγματικό δικαίωμά της να μην υποστεί «σκληρή τιμωρία»
Κρίστα Πάικ 28
H ισραηλινή αεροπορική εταιρεία El Al ξαναρχίζει τις πτήσεις προς το Ντουμπάι
Λίγες ώρες νωρίτερα πτήση της Flydubai των Εμιράτων, από το Ντουμπάι με προορισμό το Τελ Αβίβ έκανε αναγκαστική προσγείωση στη Σαουδική Αραβία έπειτα από απόπειρα του συγκυβερνήτη να ρίξει το αεροσκάφος
Αεροσκάφος της El Al Airlines απογειώνεται από το αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ