Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Der Standard: Η Βόρεια Μακεδονία ξεπέρασε το πρώτο εμπόδιο στη Βουλή

Der Standard: Η Βόρεια Μακεδονία ξεπέρασε το πρώτο εμπόδιο στη Βουλή
photo epa

Με τίτλο η “Βόρεια Μακεδονία ξεπέρασε το πρώτο εμπόδιο στη Βουλή” η αυστριακή εφημερίδα Der Standard αναφέρεται στο θέμα της αλλαγής του Συντάγματος της ΠΓΔΜ.

Μάλιστα όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της Der Standard,  η Ελλάδα χαιρέτισε το Σάββατο της έγκρισης της Βουλής της ΠΓΔΜ για την αλλαγή του ονόματος σε Βόρεια Μακεδονία και επισημαίνει πως είναι απαραίτητες ακόμη δυο ψηφοφορίες. Ακόμη τονίζει πως την επόμενη χρονιά η Ελλάδα πρέπει να εγκρίνει τη συμφωνία για την αλλαγή του ονόματος της γειτονικής χώρας.

Την επίτευξη πλειοψηφίας στη Βουλή της ΠΓΔΜ είχε χαιρετίσει το Σάββατο στη Βιέννη και ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας και προεδρεύων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στο πλαίσιο της προεδρίας της Αυστρίας στην ΕΕ το τρέχον εξάμηνο, Σεμπάστιαν Κουρτς.

«Αυτό το γεγονός δίνει έναν ευνοϊκό άνεμο στις προσπάθειες για την ανάληψη ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τη Βόρεια Μακεδονία», είχε τονίσει χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «η προσέγγιση όλων των κρατών των Δυτικών Βαλκανίων με την ΕΕ αποτελεί μία σημαντική προτεραιότητα της προεδρίας της Αυστρίας στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Μόνο όταν όλα τα κράτη των Δυτικών Βαλκανίων θα είναι μέλη της ΕΕ, η ΕΕ θα είναι ολοκληρωμένη».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις