Τρίτη, 30 Απρ.
17oC Αθήνα

Διαδηλώσεις στην Κίνα: Ελβετός δημοσιογράφος περικυκλώθηκε από αστυνομικούς την ώρα που βρισκόταν σε ζωντανή σύνδεση

Διαδηλώσεις στην Κίνα: Ελβετός δημοσιογράφος περικυκλώθηκε από αστυνομικούς την ώρα που βρισκόταν σε ζωντανή σύνδεση

Δημοσιογράφος από την Ελβετία προσεγγίστηκε από την αστυνομία την ώρα που έδινε την ανταπόκρισή του σε απευθείας σύνδεση για τις διαδηλώσεις στην Κίνα που έχουν ξεσπάσει κατά των αυστηρών μέτρων για τον περιορισμό μετάδοσης του κορονοϊού.

Ο ανταποκριτής του εθνικού τηλεοπτικού σταθμού της Ελβετίας RTS, Μίχαελ Πόικερ, νόμισε ότι θα συλλαμβανόταν από τους τρεις αστυνομικούς που τον είχαν περικυκλώσει την ώρα που εκείνος μετέδιδε τα όσα συνέβαιναν στις διαδηλώσεις στην Κίνα. «Θα με πάνε στο αστυνομικό τμήμα ύστερα απ’αυτό», είπε ο δημοσιογράφος, κοιτάζοντας την κάμερα.

Ο τηλεοπτικός σταθμός RTS μετέδωσε αργότερα ότι ο Μίχαελ Πόικερ δήλωσε στις αρχές της Κίνας ότι είναι δημοσιογράφος και έπειτα απ΄αυτό οι αστυνομικοί έφυγαν χωρίς να συλλάβουν τον ίδιο ή τον εικονολήπτη του.

Δείτε βίντεο:

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή (27.11.2022) το BBC μετέδωσε ότι η κινεζική αστυνομία επιτέθηκε και συνέλαβε έναν από τους δημοσιογράφους του δικτύου, ο οποίος κάλυπτε μια διαδήλωση στη Σανγκάη, και έπειτα από αρκετές ώρες τον άφησε ελεύθερο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις