Κόσμος

Διάγγελμα Ζελένσκι: Επανέλαβε την έκκληση για διεθνές εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι επανέλαβε στο βραδινό διάγγελμά του την απαίτηση να κηρυχθεί εμπάργκο στο πετρέλαιο που εξάγει η Ρωσία.

«Όταν η τυραννία επιτίθεται εναντίον όλων όσα διατηρούν την ειρήνη στην Ευρώπη, πρέπει να αναληφθεί δράση αμέσως», υποστήριξε ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Το εμπάργκο στο πετρέλαιο πρέπει να είναι το πρώτο βήμα. Από όλες τις δημοκρατίες, όλο τον πολιτισμένο κόσμο. Τότε θα το αισθανθεί η Ρωσία. Τότε θα έχει νόημα για αυτή να επιδιώξει ειρήνη, να σταματήσει την ανώφελη βία», συνέχισε ο κ. Ζελένσκι.

«Ο δημοκρατικός κόσμος ασφαλώς μπορεί να εγκαταλείψει το ρωσικό πετρέλαιο και να το κάνει τοξικό για όλες τις άλλες χώρες», επέμεινε.

Ο αρχηγός του ουκρανικού κράτους είπε ακόμη πως ο σκοπός της «αντιπολεμικής συμμαχίας μας» είναι να τερματιστεί η σύρραξη «το συντομότερο δυνατόν», κάτι που χαρακτήρισε όχι μόνο «ηθικό καθήκον για όλες τις δημοκρατίες» αλλά και «στρατηγική άμυνας για κάθε πολιτισμένο κράτος».

«Η ρωσική επίθεση δεν πρόκειται να περιοριστεί μόνο στην Ουκρανία», προειδοποίησε ο κ. Ζελένσκι, «ολόκληρο το ευρωπαϊκό σχέδιο είναι στόχος για τη Ρωσία», έκρινε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Βραζιλία: Προκαλούν οι εργαζόμενοι για την 21χρονη που σκοτώθηκε ενώ έκανε ελεύθερη πτώση – «Δεν θυμάμαι ποιος έπρεπε να δέσει το σχοινί»
Η νεαρή έπεσε στο κενό από ύψος 40 μέτρων, χωρίς να είναι συνδεδεμένη με κανένα σχοινί ασφαλείας - Δείτε το βίντεο από το σοκαριστικό δυστύχημα
Γυναίκα εκτοξεύτηκε από γέφυρα 40 μέτρων χωρίς σχοινί ασφαλείας στη Βραζιλία και πέθανε
Τρομακτικό βίντεο με ηλικιωμένη που «μπουκάρει» με το πατίνι της σε αγώνα στη Γερμανία και «ισοπεδώνει» τους ποδηλάτες
Η γυναίκα έκανε μπροστά για να βλέπει καλύτερα, το ατύχημα προκάλεσε σοκ, ενώ πολλοί από τους ποδηλάτες που έπεσαν στην άσφαλτο, έμειναν ξαπλωμένοι μέχρι να συνειδητοποιήσουν τι είχε συμβεί
Γερμανία
5
Φρίκη στη Βρετανία: Καταδικάστηκε το γκέι ζευγάρι που κακοποίησε σεξουαλικά και δολοφόνησε το 13 μηνών μωρό που είχε υιοθετήσει
Εκπρόσωπος της Εισαγγελικής Αρχής, δήλωσε κατηγορηματικά ότι πρόκειται για μία από τις πιο φρικιαστικές και σοκαριστικές υποθέσεις που έχει χειριστεί ποτέ
Το βρέφος που κακοποιήθηκε 10