Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Διαμάντι αξίας 44 εκατομμυρίων ευρώ! Ροζ και σπάνιο

Διαμάντι αξίας 44 εκατομμυρίων ευρώ! Ροζ και σπάνιο

Για χιλιάδες χρόνια η φύση το “έπλαθε” και ήρθε στο φως σε ένα ορυχείο της Νότιας Αφρικής. Κάπου στη δεκαετία του 1920 πήρε τη μορφή που έχει σήμερα. Πρόκειται για το Pink Legacy ένα από τα καθαρότερα και ομορφότερα διαμάντια αυτού του είδους το οποίο βγαίνει σε δημοπρασία και αναμένεται να πιάσει τιμή άνω των 44 εκατομμυρίων ευρώ.

Το ροζ διαμάντι θα βγει σε δημοπρασία σήμερα και αναμένεται να πιάσει τιμή ρεκόρ καθώς το βάρος και τα άλλα χαρακτηριστικά του το κατατάσσουν στην κορυφή των διαμαντιών αυτού του είδους.
“Το βάρος του είναι 18,96 καράτια ακριβώς. Όταν γνωρίζουμε ότι τα περισσότερα ροζ διαμάντια ζυγίζουν λιγότερο από ένα καράτι, τότε μιλάμε για ένα βάρος πολύ μεγάλο”, λέει ο Ζαν-Μαρκ Λινέλ, διεθνής ειδικός για τα κοσμήματα στον οίκο Christie’s.


Το διαμάντι “Pink Legacy” κατατάσσεται στην κατηγορία “fancy vivid”, την υψηλότερη στην κλίμακα που χρησιμοποιείται για τα έγχρωμα διαμάντια.
Ανήκει επίσης στα λεγόμενα τύπου ΙΙ διαμάντια που σημαίνει ότι περιέχει ελάχιστα ή καθόλου ίχνη αζώτου, κάτι που αντιπροσωπεύει λιγότερο από το 2% όλων των διαμαντιών, σύμφωνα με τους ειδικούς.
Στο παρελθόν ανήκε στην οικογένεια Οπενχάιμερ, η οποία διηύθυνε για δεκαετίες την εξορυκτική εταιρία De Beers, όμως σήμερα κανείς δεν ξέρει σε ποιον ανήκει.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις