Κόσμος

Διαμάντι αξίας 44 εκατομμυρίων ευρώ! Ροζ και σπάνιο

Για χιλιάδες χρόνια η φύση το “έπλαθε” και ήρθε στο φως σε ένα ορυχείο της Νότιας Αφρικής. Κάπου στη δεκαετία του 1920 πήρε τη μορφή που έχει σήμερα. Πρόκειται για το Pink Legacy ένα από τα καθαρότερα και ομορφότερα διαμάντια αυτού του είδους το οποίο βγαίνει σε δημοπρασία και αναμένεται να πιάσει τιμή άνω των 44 εκατομμυρίων ευρώ.

Το ροζ διαμάντι θα βγει σε δημοπρασία σήμερα και αναμένεται να πιάσει τιμή ρεκόρ καθώς το βάρος και τα άλλα χαρακτηριστικά του το κατατάσσουν στην κορυφή των διαμαντιών αυτού του είδους.
“Το βάρος του είναι 18,96 καράτια ακριβώς. Όταν γνωρίζουμε ότι τα περισσότερα ροζ διαμάντια ζυγίζουν λιγότερο από ένα καράτι, τότε μιλάμε για ένα βάρος πολύ μεγάλο”, λέει ο Ζαν-Μαρκ Λινέλ, διεθνής ειδικός για τα κοσμήματα στον οίκο Christie’s.

DIAMANTI
Το διαμάντι “Pink Legacy” κατατάσσεται στην κατηγορία “fancy vivid”, την υψηλότερη στην κλίμακα που χρησιμοποιείται για τα έγχρωμα διαμάντια.
Ανήκει επίσης στα λεγόμενα τύπου ΙΙ διαμάντια που σημαίνει ότι περιέχει ελάχιστα ή καθόλου ίχνη αζώτου, κάτι που αντιπροσωπεύει λιγότερο από το 2% όλων των διαμαντιών, σύμφωνα με τους ειδικούς.
Στο παρελθόν ανήκε στην οικογένεια Οπενχάιμερ, η οποία διηύθυνε για δεκαετίες την εξορυκτική εταιρία De Beers, όμως σήμερα κανείς δεν ξέρει σε ποιον ανήκει.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Κρίσιμη συνάντηση Μπενιαμίν Νετανιάχου και Ντόναλντ Τραμπ: Άκαρπες οι πρώτες διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό του πολέμου στη Γάζα
«Βγάλαμε ήδη πολλούς ομήρους, αλλά σε ό,τι αφορά τους ομήρους που απομένουν, θα βγει καλός αριθμός. Νομίζουμε πως θα γίνει αυτή την εβδομάδα» είπε ο Τραμπ
Ντόναλντ Τραμπ και Μπέντζαμιν Νετανιάχου
Αποκαλύψεις στη δίκη του βαρυποινίτη, της 37χρονης Νάταλι και του «εισπράκτορα» στην Κύπρο - Τα τηλεφωνήματα από το κελί, οι θυρίδες και ο πίνακας μεγάλης αξίας
Ο βαρυποινίτης Γιώργος Ζαβράντωνας και η 37χρονη Νάταλι Τζιαπούρα κατάφεραν να κερδίσουν πάνω από 1.000.000 ευρώ, μέσα σε μόλις 6 μήνες
Νάταλι Τζιαπούρα
Σε ελληνόκτητο πλοίο η επίθεση στην Ερυθρά Θάλασσα ανοιχτά της Υεμένης – Δέχτηκε ρουκέτες και αναχαίτισε drones
Το ελληνόκτητο πλοίο υπέστη σημαντικές ζημιές και το πλήρωμα - ανάμεσα στο οποίο δεν υπάρχουν Έλληνες, δέχθηκε εντολή να το εγκαταλείψει για λόγους ασφαλείας
Φωτογραφία αρχείου