Κόσμος

Διαμαρτύρονται παραμένοντας στις στοές ορυχείου – Κίνδυνος για ανθρακωρύχους στη Βουλγαρία

Ανθρακωρύχοι στην πόλη Μπουργκάς της Βουλγαρίας αρνούνται να βγουν από τις στοές ορυχείου, διαμαρτυρόμενοι για την καθυστέρηση καταβολής μισθών.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ανθρακωρύχοι στο ορυχείο Cherno More Mines στη βουλγαρική πόλη Μπουργκάς αρνήθηκαν να βγουν από τις στοές κατά τη λήξη της νυχτερινής βάρδιας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μη καταβολή μισθών.

Οι ανθρακωρύχοι πληρώθηκαν τελευταία φορά τον Ιούλιο και το πρόβλημά τους παραμένει άλυτο, παρά τις επιστολές τους προς την Εθνική Υπηρεσία Ηλεκτρισμού (NEK), η οποία οφείλει χρήματα στην εταιρεία του ανθρακωρυχείου και την τριήμερη απεργία που πραγματοποίησαν.

Συνολικά 45 ανθρακωρύχοι τα μεσάνυχτα κατέβηκαν για να εργαστούν σε ύψος 300 μέτρων κάτω από τη γη και σήμερα το πρωί ανακοίνωσαν ότι δεν πρόκειται να βγουν αν δεν θα κατατεθούν τα χρήματα για τους οφειλόμενους μισθούς στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους.

Η διεύθυνση του ανθρακωρυχείου και τα συνδικάτα εργαζομένων έχουν λάβει μέτρα για την αποφυγή ατυχήματος καλώντας στην περιοχή ομάδες διάσωσης, ασθενοφόρο και διασφαλίζοντας τρόφιμα για τους εργαζόμενους που διαμαρτύρονται.
Το συνδικάτο των ανθρακωρύχων ζήτησε από τους αρμόδιους θεσμούς να μην καθυστερήσουν την επίλυση του προβλήματος.

Η διεύθυνση του ανθρακωρυχείου ανακοίνωσε πριν από λίγες μέρες ότι το ποσό των καθυστερούμενων μισθών των 400 εργαζομένων ανέρχεται σε 600.000 λέβα (περίπου 307.000 ευρώ).

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βοσνία: Αγωνία για 34 ανθρακωρύχους που παγιδεύτηκαν σε στοά

Νικαράγουα: Δραματική διάσωση μεταλλωρύχων που παγιδεύτηκαν σε ορυχείο χρυσού (ΒΙΝΤΕΟ)

Διασώθηκαν οι 9 Τούρκοι ανθρακωρύχοι που ήταν παγιδευμένοι για ώρες

Η σερβική κυβέρνηση επενδύει στο μέλλον του μεγαλύτερου ορυχείου χαλκού της χώρας

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Κλιμακώνεται η σύγκρουση ΗΠΑ–Ιράν: Νέες αμερικανικές επιθέσεις, αντίποινα της Τεχεράνης σε πλοία και Μπαχρέιν
Πέντε ώρες κράτησαν οι επιθέσεις των ΗΠΑ χτυπώντας στόχους σε διαφορετικές περιοχές του Ιράν - Από τα πλήγματα της Τεχεράνης σε δεξαμενόπλοια ένα άτομο έχασε τη ζωή του
Πλοίο στα στενά του Ορμούζ
Χάος στο Μάντσεστερ: Άγριο επεισόδιο με μαχαίρια και ματσέτες μεταξύ νεαρών – Σκληρές εικόνες
Δύο άνδρες τραυματίστηκαν σοβαρά σε μια «συμπλοκή με μαχαίρια» σε δρόμο στο νότιο Μάντσεστερ - «Καλώς ήρθατε στη Βρετανία», σχολιάζει σοκαρισμένος ένας αυτόπτης μάρτυρας
Βρετανία
«Ο ναυτικός αποκλεισμός θα τεθεί σε ισχύ από την Τρίτη 14 Ιουλίου» λέει το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, αφορά όλη την ακτογραμμή του Ιράν και περιλαμβάνει τα ιρανικά λιμάνια και τους τερματικούς σταθμούς πετρελαίου, χωρίς να παρεμποδίζεται η «ουδέτερη διέλευση»
Στενά του Ορμούζ