Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Διαρροή χλωρίου σε χημικό εργοστάσιο στις ΗΠΑ: Λήξη συναγερμού στη Λουιζιάνα

Διαρροή χλωρίου σε χημικό εργοστάσιο στις ΗΠΑ: Λήξη συναγερμού στη Λουιζιάνα

Συναγερμός σήμανε το βράδυ της Δευτέρας (18.04.2022) στη Λουιζιάνα των ΗΠΑ μετά από διαρροή χλωρίου σε εργοστάσιο χημικών. Οι Αρχές ήραν, περίπου πέντε ώρες αφού την έδωσαν, την εντολή προς τους κατοίκους της πολιτείας να «βρουν καταφύγιο εκεί όπου βρίσκονταν». 

Η διαρροή χλωρίου ξεκίνησε έπειτα από το ξέσπασμα φωτιάς σε εγκατάσταση της Olin Corp, η οποία υπενοικιάζει τμήμα του χημικού εργοστασίου της εταιρείας Dow Chemical. Οι Αρχές στην Λουιζιάνα ενημερώθηκαν για το συμβάν περίπου στις 20:40  (τοπική ώρα), το βράδυ της Δευτέρας (18.04.2022). 

Αρχικά η αστυνομία της Λουιζιάνας έκλεισε αυτοκινητόδρομο κοντά στο εργοστάσιο και στις δύο κατευθύνσεις. Οι κάτοικοι κλήθηκαν να κλείσουν καλά πόρτες και παράθυρα, να σβήσουν τα κλιματιστικά μηχανήματα και να αποφύγουν την έκθεση στον εξωτερικό αέρα. Η εντολή αυτή, που δίνεται από τις Αρχές σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης, σημαίνει πως οι πολίτες μπορούν να βγαίνουν έξω παρά μόνο αν είναι απολύτως αναγκαίο.

«Αφού παρακολουθήσαμε συστηματικά τα δεδομένα για την ποιότητα του αέρα, θεωρούμε πως είναι ασφαλές να επιστρέψουμε στις φυσιολογικές μας δραστηριότητες. Ωστόσο, ερευνούμε ακόμη την αιτία της πυρκαγιάς και της διαρροής» του χλωρίου, εξήγησε εκπρόσωπος των Αρχών.

Υπενθυμίζεται ότι τα επίπεδα χλωρίου έξω από την εγκατάσταση, σύμφωνα με τις Αρχές, δεν βρίσκονταν σε επικίνδυνο επίπεδο. Αυτός ήταν και ο λόγος που δεν διατάχθηκε η εκκένωση της περιοχής, αλλά ο περιορισμός των κατοίκων σε εσωτερικούς χώρους. 

Σύμφωνα με την αστυνομία της Λουιζιάνας, δεν υπήρχαν αναφορές για τραυματισμούς. Ασθενοφόρα ωστόσο είχαν παραταχθεί στην περιοχή και τα τοπικά νοσοκομεία τέθηκαν σε ετοιμότητα. 

«Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί εξαιτίας του συμβάντος και δεν έχει αναφερθεί καμία πιθανή έκθεση (σ.σ. κατοίκων στο χλώριο) εκτός εγκατάστασης», είπε από την πλευρά του εκπρόσωπος της Olin Corp. «Στο μεταξύ, οι προσπάθειες αντιμετώπισης της διαρροής του χλωρίου συνεχίζονται, παράλληλα με την ανάλυση για να εξακριβωθεί η αιτία του συμβάντος», πρόσθεσε.

Η πολιτειακή αστυνομία της Λουιζιάνας παρέδωσε ξανά στην κυκλοφορία αυτοκινητόδρομο κοντά στο εργοστάσιο.

https://twitter.com/risestjames/status/1516251006572679173?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1516251006572679173%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_c10&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.newsit.gr%2Fkosmos%2Fdiarroi-xloriou-se-ximiko-ergostasio-stis-ipa-vreite-katafygio-opou-vriskeste-lene-oi-arxes%2F3509234%2F

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις