Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Διάσημη παρουσιάστρια δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά της!

Διάσημη παρουσιάστρια δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά της!

H Ρέιτσελ Μάντοου δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Είναι μια από τις πιο γνωστές παρουσιάστριες με εκπομπή που φέρει το όνομά της στην αμερικανική τηλεόραση. Την περασμένη Τρίτη το βράδυ κατά την διάρκεια της εκπομπής της στο MSNBC διάβαζε την είδηση του απάνθρωπου διαχωρισμού των παιδιών, ακόμα και μωρών των μεταναστών στα σύνορα από τους γονείς τους.

«Αυτό είναι απίστευτο! Αξιωματούχοι της κυβέρνησης Τραμπ στέλνουν βρέφη και άλλα μεγαλύτερα παιδιά σε τουλάχιστον τρία…», είπε η Μάντοου αλλά δεν μπορούσε να συνεχίσει. Ζήτησε από το κοντρόλ να ρίξει κάποια πλάνα αλλά δεν ήταν έτοιμοι και έτσι έπρεπε να σφίξει τα δόντια και να συνεχίσει. Αλλά τα δάκρυα πλημμύριζαν τα μάτια της. Τελικά έκανε πάσα σε άλλον παρουσιαστή για να συνεχίσει…

Δείτε το στιγμιότυπο

Μετά την εκπομπή, η Μάντοου απολογήθηκε γιατί δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά της. «Αν μη τι άλλο, είναι η δουλειά μου να μπορώ να μιλάω όταν είμαι στον αέρα», έγραψε.

Στην συνέχεια τουίταρε αυτό που προσπαθούσε να διαβάσει. Ένα άρθρο από το Associated Press το οποίο αποκάλυπτε ότι οι ΗΠΑ στέλνουν μωρά και μεγαλύτερα παιδιά σε χώρους συγκέντρωσης ανηλίκων στο Τέξας αφού τα χωρίζουν από τους γονείς τους.

Και μπορεί το βράδυ της Τετάρτης ο Ντόναλντ Τραμπ να υπέγραψε το εκτελεστικό διάταγμα που προβλέπει να μην χωρίζονται οι οικογένειες μεταναστών, που περνούν παράνομα τα νότια σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό, αλλά αυτό όπως λένε αυτοί που ξέρουν δεν σημαίνει ότι οι οικογένειες που έχουν ήδη χωριστεί θα επανενωθούν.

Προσπαθώντας να δείξει ότι νοιάζεται ο Τραμπ υπογράφοντας το διάταγμα είπε: «Αυτό με απασχόλησε πάρα πολύ. Δεν μου αρέσει να βλέπω οικογένειες να χωρίζονται». Αποκάλυψε επίσης ότι έχει καρδιά λέγοντας: «Πιστεύω ότι κάθε άνθρωπος που έχει καρδιά θα αντιδρούσε με τον ίδιο τρόπο».

Το εκτελεστικό διάταγμα, που υπέγραψε ο πρόεδρος Τραμπ, δίνει εντολή στο υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ να επιδιώξει την τροποποίηση της σχετικής δικαστικής απόφασης προκειμένου να επιτρέπεται στις οικογένειες που εισέρχονται στις ΗΠΑ παράνομα να παραμένουν μαζί κατά τη διάρκεια της κράτησής τους έως την ολοκλήρωση της ποινικής διαδικασίας σε βάρος τους.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις