Κόσμος

Διάσκεψη Μονάχου: Αμερικανική χρηματοδότηση 1 δισ. δολαρίων στην Ενέργεια

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Με ποσό έως 1 δισεκ. δολάρια ενεργειακά έργα θα χρηματοδοτήσουν οι Ηνωμένες Πολιτείες την κεντρική και ανατολική Ευρώπη, ανακοίνωσε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Ππομπέο στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια το Σάββατο (15.02.2020).

Σκοπός της αμερικανικής βοήθειας είναι οι χώρες της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης να ενισχύσουν την ενεργειακή τους ανεξαρτησία απέναντι στη Ρωσία, όπως ανακοίνωσε ο Μάικ Πομπέο.

“Ως ένδειξη υποστήριξης της κυριαρχίας, της ευημερίας και της ενεργειακής ανεξαρτησίας των Ευρωπαίων φίλων μας… οι ΗΠΑ έχουν την πρόθεση να χορηγήσουν έως 1 δισ. δολάρια σε χρηματοδότηση σε χώρες της κεντρικής και της ανατολικής Ευρώπη, μέλη της Πρωτοβουλίας των Τριών Θαλασσών”, στην οποία συμμετέχουν 12 κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης”, όπως δήλωσε ο Πομπέο στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νεκρός ο καθηγητής του Κέιμπριτζ, Τζέισον Άρντεϊ, ο οποίος παραιτήθηκε μετά τις κατηγορίες για λογοκλοπή και ψεύτικο βιογραφικό
Το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ είχε ανακοινώσει ότι ξεκινά επίσημη έρευνα σχετικά με τα ακαδημαϊκά προσόντα και ορισμένες τιμητικές ακαδημαϊκές θέσεις που εμφανίζονταν στο βιογραφικό του Άρντεϊ
Τζέισον Άρντεϊ