Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Δίδυμα γεννήθηκαν με «διαφορά» ενός έτους

Δίδυμα γεννήθηκαν με «διαφορά» ενός έτους
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γεννήθηκαν σε διαφορετικές χρονιές αλλά ουσιαστικά έχουν μόλις 15 λεπτά διαφορά. Ο λόγος για δύο δίδυμα όπου το ένα γεννήθηκε στις 12 παρά τέταρτο το βράδυ της 31ης Δεκεμβρίου του 2021 και το άλλο, ένα λεπτό μετά τα μεσάνυχτα της 1ης Ιανουαρίου του 2022. Πρόκειται για μια σπάνια γέννα που συμβαίνει μια φορά στα δυο εκατομμύρια

Πρακτικά αυτό σημαίνει πως αν και τα παιδιά είναι δίδυμα έχουν γενέθλια διαφορετικό χρόνο, διαφορετικό μήνα και διαφορετική μέρα. 

Το σπάνιο περιστατικό συνέβη στην Καλιφόρνια. Όλα ξεκίνησαν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς όταν η Φατιμά Μαδριγάλ ενημέρωσε τον σύζυγο της Ρόμπερτ Τρουχίλιο ότι την έπιασαν οι πόνοι. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου λίγη ώρα αργότερα γέννησε φυσιολογικά.

Ο Αλφρέδο – Αντόνιο γεννήθηκε στις 23:45 πριν την αλλαγή του χρόνου περιμένοντας την αδερφούλα του. Μόλις άλλαξε ο χρόνος γεννήθηκε και η Αιλίν – Γιολάντα. 

Η ευτυχισμένη Φατιμά είπε την επόμενη μέρα: «Είναι απίστευτο είμαι πολύ ευτυχισμένη που είμαι μητέρα. Βέβαια μου ακούγεται τρελό ότι τα μωρά μου αν και δίδυμα έχουν διαφορετικές ημερομηνίες γενέθλια.»

Το σπάνιο περιστατικό συνέβη επίσης και το 2019 σε νοσοκομείο της Ιντιάνα όταν μια μητέρα γέννησε με διαφορά μισής ώρας τα δίδυμά της με αποτέλεσμα το ένα να γεννηθεί στις 31 Δεκεμβρίου του 2019 και το άλλο την πρώτη Ιανουαρίου του 2020.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις