Κόσμος

Διευθυντής του Russia Today δήλωσε ότι θα έπνιγε ή θα έκαιγε τα παιδιά στην Ουκρανία

Οργή έχουν προκαλέσει τα ακραία σχόλια διευθυντή του Russia Today, ο οποίος μάλιστα δεν δίστασε να υποστηρίξει «οn air» ότι τα παιδιά της Ουκρανίας πρέπει να πνιγούν ή να καούν. Ο λόγος για τον 47χρονο Anton Krasovsky, που μετά από αυτή την δήλωση τέθηκε σε  διαθεσιμότητα. 

Ο γνωστός δημοσιογράφος του Russia Today είναι γνωστός γενικά για τις ακραίες του απόψεις, αλλά και για την στήριξη που δείχνει στην απόφαση της κυβέρνησης της Ρωσίας να προχωρήσει σε πόλεμο. Το επίμαχο σχόλιο για τα παιδιά στην Ουκρανία έγινε από τον 47χρονο κατά την διάρκεια συνέντευξης με τον Sergei Lukyanenko, έναν Ρώσο συγγραφέα επιστημονικής φαντασίας, γνωστός και αυτός για τις αντι-ουκρανικές του απόψεις. 

Ο Anton Krasovsky ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι, «θα σκότωνε τα παιδιά της Ουκρανίας» ως απάντηση στα όσα του είπε ο Ρώσος συγγραφέας ότι «όταν επισκέφτηκε για πρώτη φορά την χώρα τη δεκαετία του 1980. Τότε τα παιδιά του είπαν ότι θα ζούσαν καλύτερα αν δεν είχε καταλάβει τη χώρα τους η Ρωσία». «Θα έπρεπε να είχαν πνιγεί στο ποτάμι, εκεί που κολυμπάνε το παπάκια. Απλώς πνίξτε αυτά τα παιδιά, πνίξτε τα στο Tysyna (ποτάμι στα ρωσικά ). Τα πετάς στο ποτάμι που έχει ισχυρό ρεύμα», δήλωσε ο Anton Krasovsky χωρίς κανένα δισταγμό ο οποίος την ώρα που μιλούσε σήκωνε τη γροθιά του για να μιμηθεί πώς θα έπνιγε τα παιδιά.

Ο ίδιος αρνήθηκε επίσης το δικαίωμα ύπαρξης της Ουκρανίας, ζήτησε να πυροβολούνται οι Ουκρανοί και αστειεύτηκε για τον βιασμό των γυναικών εκεί.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Η διοίκηση του ρωσικού δικτύου «RT», όπως αναφέρει η Daily Mail, έθεσαν σε διαθεσιμότητα τον 47χρονο Anton Krasovsky και δεν ήταν λίγοι οι συνάδελφοί του που τον επέκριναν για τα σχόλια του. Χαρακτηριστική ήταν η ανάρτηση της αρχισυντάκτριας του σταθμού Margarita Simonovna Simonyan, η οποία σε ανάρτησή της γνωστοποίησε την διακοπή της συνεργασίας τους και χαρακτήρισε τις δηλώσεις του «αηδιαστικές και κατάπτυστες». 

Θέση πάντως για το ζήτημα πήρε και ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Dmytro Kuleba, ο οποίος ζήτησε από την διεθνή κοινότητα να ρίξει «μαύρο» στο Russia Today. «Οι κυβερνήσεις που δεν έχουν ακόμη απαγορεύσει το «RT», θα πρέπει να παρακολουθήσουν αυτό το απόσπασμα της συνέντευξης »,τόνισε στο λογαριασμό του στο Twitter.

Σημειώνεται ότι η Ερευνητική Επιτροπή, η οποία διαχειρίζεται σοβαρές παραβιάσεις, είπε ότι κλήθηκε να διερευνήσει τις «αιχμηρές δηλώσεις» του Anton Krasovsky και ότι διέταξε τη σύνταξη έκθεσης.

«Στον αέρα… παρασύρεσαι» απαντά ο δημοσιογράφος

Σε ανάρτησή του στα social media, ο 47χρονος διευθυντής του Russia Today έγραψε ότι «ντρέπεται πολύ». «Συμβαίνει, βρίσκεσαι στον αέρα, παρασύρεσαι και δεν μπορείς να σταματήσεις. Ζητώ να με συγχωρέσουν όλοι όσοι σοκαρίστηκαν από αυτό», έγραψε ο Anton Krasovsky. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η επιστροφή του ανθρώπου στη Σελήνη: Το μεγάλο στοίχημα της Artemis II και οι 4 αστροναύτες που θα πετάξουν πιο μακριά από ποτέ
Τρεις Αμερικανοί κι ένας Καναδός θα ταξιδέψουν στο Orion της NASA, προσφέροντας μοναδικές εικόνες της Σελήνης και ανοίγοντας το δρόμο για μελλοντικές επανδρωμένες προσγειώσεις
Reid Wiseman, Victor Glover, Christina Koch και Jeremy Hansen, οι 4 αστροναύτες της Artemis II της NASA
Τα τελευταία δραματικά λεπτά στο πιλοτήριο και η νέα θεωρία που αλλάζει τα πάντα για την τραγωδία στο LaGuardia
Οι ερευνητές εξετάζουν πολλαπλές αστοχίες, από λάθη επικοινωνίας έως αποτυχία συστημάτων ασφαλείας, που οδήγησαν στο μοιραίο δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή στους δύο πιλότους
Σύγκρουση αεροπλάνου με πυροσβεστικό στο αεροδρόμιο LaGuardia
Οι σκληροί όροι του Ιράν για τον τερματισμό του πολέμου - Κλείσιμο των αμερικανικών βάσεων και Στενά του Ορμούζ υπό ιρανικό έλεγχο
Αποζημιώσεις για τις ζημιές που έχει υποστεί το Ιράν και ισχυρές εγγυήσεις ασφαλείας ώστε να μην ξεσπάσει ξανά πόλεμος, μεταξύ των όρων
Τεχεράνη 5