Κόσμος

Δίκη Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου: Δεν θα παρίσταται ως πολιτική αγωγή το Ελληνικό Δημόσιο

Να μην παρίσταται το ελληνικό Δημόσιο καθώς και μικρομέτοχοι ως πολιτική αγωγή στη δίκη για την υπόθεση των επισφαλών δανείων, που χορηγήθηκαν από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο την περίοδο 2008-2010, αποφάσισε σήμερα το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το δικαστήριο δέχθηκε ως πολιτικό ενάγοντα μόνο τον ειδικό εκκαθαριστή του Ταχρυδρομικου Ταμιευτηρίου που το ανέλαβε το 2013 όταν ανακλήθηκε η άδεια λειτουργίας του από την Τράπεζα της Ελλάδος.

Ο κ. Θανασης Βαρλάμη συνήγορος υπεράσπισης του Αγγέλου Φιλιππίδη, πρώην προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου,ζήτησε να προηγηθεί από τους μάρτυρες ο Διευθυντής ελέγχου της Τράπεζας της Ελλάδος. Όπως τόνισε η κατάθεσή του είναι κρίσιμη για να ενημερωθεί το δικαστήριο για τα νέα ελεγκτικά δεδομένα που ισχύουν μετά την ένταξη της χώρας στα μνημόνια και την συνολική αλλαγή που έχει γίνει ως προς τα κριτήρια χορηγήσεων δανείων.

Επιπλέον τόνισε πως είναι απαραίτητη η εξέταση του καθώς από το δικαστήριο έχει κληθεί μόνος ένας μάρτυρας από την ΤτΕ ο οποίος μετά τη σύνταξη του πορίσματος για το ΤΤ ορίστηκε ειδικός εμπειρογνώμονας στην Εισαγγελία Διαφθοράς. Άρα κατά τον κ. Βαρλάμη τίθεται θέμα μεροληψίας του τελευταίου. Το αίτημα υποστήριξαν και οι υπόλοιποι συνήγοροι υπεράσπισης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Έντι Ράμα για τα επεισόδια στην Αλβανία: Συγχαρητήρια στην αστυνομία, μηδενική ανοχή σε άμυαλες συμμορίες
Να σημειωθεί ότι η Σβέρνιτσα όπου έγιναν τα επεισόδια κατοικείται από Έλληνες και μαζί με τη γειτονική Νάρτα αποτελούν ελληνόφωνους θύλακες στην περιοχή βόρεια του Αυλώνα
Επεισόδια στη νοτιοδυτική Αλβανία
8
CNN: Το Ιράν αποκατέστησε τις βομβαρδισμένες υπόγειες εγκαταστάσεις πυραύλων και είναι πάλι ετοιμοπόλεμο – Δορυφορικές εικόνες
Η Τεχεράνη φαντάζει πάλι έτοιμη να εκτοξεύσει πολύ περισσότερους πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς εναντίον του Ισραήλ και άλλων χωρών της Μέσης Ανατολής
Ιρανικοί πύραυλοι των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης στην Τεχεράνη
Εργοδότες στη Βρετανία προσλαμβάνουν ιδιωτικούς ντετέκτιβ για να «ξετρυπώσουν» τους υπαλλήλους που κλέβουν εταιρείες ή δηλώνουν ψευδώς «άρρωστοι»
Οι ιδιωτικοί ντεντέκτιβ κλήθηκαν να συλλέξουν πληροφορίες για εργαζόμενους που είναι ύποπτοι για κατάχρηση του συστήματος
iStock