Κόσμος

Δηλητηρίαση μυστήριο σε γηροκομείο – Νεκροί τέσσερις ηλικιωμένοι

Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση πως τέσσερις ηλικιωμένοι άφησαν την τελευταία τους πνοή πιθανόν λόγω τροφικής δηλητηρίασης σε γηροκομείο όπου διέμεναν. Ήδη οι αρχές του διαμερίσματος Οτ Γκαρόν, στην Τουλούζ στη νότια Γαλλία, έχουν ξεκινήσει έρευνα για το περιστατικό.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι τέσσερις ηλικιωμένοι άφησαν την τελευταία τους πνοή το βράδυ της Κυριακής (31.03.2019). Η πρώτη εκτίμηση είναι πως υπέστησαν δηλητηρίαση αλλά οι έρευνες είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Συνολικά 22 ένοικοι του γηροκομείου La Chêneraie στην Λερμ υπέστησαν τροφική δηλητηρίαση μετά το δείπνο τους, το βράδυ της Κυριακής. Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι 15 άνθρωποι εξακολουθούν να νοσηλεύονται και η κατάστασή τους χαρακτηρίζεται “σχετικά επείγουσα”.

LaCheneraie
Φωτογραφία Reuters

Ακόμη οι αρχές δεν έχουν εξακριβώσει από τι προκλήθηκε η τροφική δηλητηρίαση. Δείγματα από το δείπνο κατασχέθηκαν για να χρησιμοποιηθούν σε αναλύσεις, αναφέρει παράλληλα σε ανακοίνωσή της η Περιφερειακή Υπηρεσία Υγείας (ARS), που θα δώσει και ερωτηματολόγιο στους ενοίκους του γηροκομείου για να απαντήσουν τι έφαγαν το βράδυ της Κυριακής.

“Υποψιαζόμαστε τροφική δηλητηρίαση επειδή οι ένοικοι ασθένησαν μετά το δείπνο (…) Οι αναλύσεις άρχισαν από σήμερα το πρωί”, δήλωσε η αξιωματούχος του διαμερίσματος Μαρί-Πολ Ντεμιγκέλ στο δίκτυο BFMTV.

LaCheneraie
Φωτογραφία Reuters

Ασθενοφόρα εστάλησαν αμέσως στον οίκο ευγηρίας, ενώ θα συσταθεί κέντρο υποδοχής των οικογενειών των ηλικιωμένων που νόσησαν και ένας πυρήνας ψυχιατρικής παρακολούθησης, σύμφωνα με τις δημόσιες υπηρεσίες.

Εκπρόσωπος της εισαγγελίας, όπως και αξιωματούχος των τοπικών αρχών μετέβησαν άμεσα μετά το περιστατικό στον οίκο ευγηρίας στον οποίο διαμένουν, σύμφωνα με την ARS, 82 άνθρωποι και άρχισε να λειτουργεί το 2006.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Απίστευτα σκηνικά σε επίδειξη στη Νέα Υόρκη: Στέλεχος της βιομηχανίας της μόδας ακινητοποίησε με κεφαλοκλείδωμα ακτιβιστές της PETA
Το στέλεχος της μόδας τοποθετήθηκε μέσω ανάρτησης στο Instagram πως «αντέδρασα με ακατάλληλο τρόπο σε ένα περιστατικό σε επίδειξη νωρίτερα σήμερα. Δεν ήταν δική μου αρμοδιότητα να το κάνω»
Απίστευτα σκηνικά σε επίδειξη στη Νέα Υόρκη: Στέλεχος της βιομηχανίας της μόδας ακινητοποίησε με κεφαλοκλείδωμα ακτιβιστές της PETA
Ντόναλντ Τραμπ: Μπλόκο στις ρυθμίσεις για την ΑΙ – «Ο μόνος έλεγχος που χρειάζεται είναι ένας έξυπνος πρόεδρος»
Ο Αμερικανός πρόεδρος υποστηρίζει ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μια «άρρωστη συνωμοσία» για την υπονόμευση της Τεχνητής Νοημοσύνης και δεν συμμερίζεται τις ανησυχίες πολλών
τραμπ
Το Πεντάγωνο παραδέχεται για ελλείψεις πυρομαχικών εξαιτίας του πολέμου κατά του Ιράν
Στις αρχές Σεπτεμβρίου, ο Αμερικανός πρόεδρος επέμενε ότι οι διαθέτουν «πρακτικά απεριόριστο απόθεμα πυρομαχικών», όπως δεν έπαψε να επαναλαμβάνει κατά τη διάρκεια του πολέμου
Αμερικανοί στρατιώτες
Μπαράζ επιθέσεων των Χούθι στη Σαουδική Αραβία με drones και βαλλιστικούς πυραύλους – 13 άμαχοι τραυματίστηκαν, ζημιές σε σπίτια
Στοχοποίησαν πετρελαϊκές υποδομές της Σαουδικής Αραβίας, της χώρας που είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγέας αργού παγκοσμίως, πυροδοτώντας περαιτέρω άνοδο των τιμών του πετρελαίου
σαουδικη αραβια