Κόσμος

Δήλωσε ότι δεν θα σέρβιρε τσάι στον Ερντογάν και φυλακίστηκε!

Ούτε ο καφετζής της Cumhurriyet γλίτωσε από τις διώξεις του καθεστώτος Ερντογάν. Οι τουρκικές αρχές τον συνέλαβαν μετά από καταγγελία αστυνομικού, φύλακα ασφαλείας της εφημερίδας, που κατήγγειλε ότι τον άκουσε να χρησιμοποιεί μια ανάρμοστη λέξη αναφερόμενος στον Ερντογάν αλλά και πως είπε πως δεν θα σέρβιρε τσάι στον πρόεδρο αν ποτέ επισκεπτόταν το κυλικείο του.

Ο Σενόλ Μπουράν, ο καφετζής του κυλικείου της εφημερίδας στα γραφεία της στην Κωνσταντινούπολη, τέθηκε υπό κράτηση αφού η αστυνομία έκανε έρευνα στο σπίτι του το Σάββατο, σύμφωνα με τον δικηγόρο Οζγκούρ Ούρφα.

Η εφημερίδα είναι από τις ελάχιστες που ασκούν κριτική στην κυβέρνηση. Η προσβολή του προέδρου της χώρας είναι ποινικό αδίκημα που τιμωρείται με ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών στην Τουρκία. Περισσότεροι από 1.800 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων γελοιογράφοι, μαθητές σχολείων και μια πρώην Μις Τουρκία, έχουν κατηγορηθεί για προσβολή του Ερντογάν το τελευταίο διάστημα.

Σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα που έχει στην κατοχή του το πρακτορείο, ο καφετζής αρνήθηκε ότι χρησιμοποίησε υβριστικούς χαρακτηρισμούς για τον πρόεδρο αλλά επιβεβαίωσε ότι δεν θα του σέρβιρε τσάι. Υποστήριξε επίσης ότι είχε καυγαδίσει με τον συγκεκριμένο αστυνομικό πριν από δύο χρόνια. Ο δικαστής του δικαστηρίου της Κωνσταντινούπολης που εξέτασε την υπόθεση την Κυριακή διέταξε την προφυλάκισή του κάνοντας λόγο για “ισχυρές ενδείξεις για διάπραξη αδικήματος” και επειδή υπήρχαν υποψίες ότι θα ασκούσε πιέσεις στους μάρτυρες.

Η εφημερίδα επιβεβαίωσε τη σύλληψη του Μπουράν. Ο διευθυντής της Cumhuriyet και πολλά στελέχη της φυλακίστηκαν τον περασμένο Νοέμβριο με την κατηγορία ότι διέπραξαν εγκλήματα προς όφελος των Κούρδων ανταρτών και του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Κάρολος και η Καμίλα στο Βρετανικό Μουσείο για τα 100 χρόνια από τη γέννηση της βασίλισσας Ελισάβετ
Η Βρετανία τιμά τη μνήμη και την κληρονομιά της Ελισάβετ Β', ενώ παράλληλα σχεδιάζει τη δημιουργία ενός εμβληματικού μνημείου στο κέντρο του Λονδίνου, για τη διαχρονική παρουσία και προσφορά της στη χώρα
Η αείμνηστη βασίλισσα Ελισάβετ και ο νυν βασιλιάς Κάρολος
Το Ισραήλ αμφιβάλλει ότι θα επιτευχθεί συμφωνία ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ιράν – Έχει ήδη εγκρίνει νέα σχέδια επίθεσης
Το Ισραήλ και οι ΗΠΑ προετοιμάζονται για την επανέναρξη του πολέμου από τότε που ξεκίνησε η εκεχειρία, συμπεριλαμβανομένης της διεξαγωγής ασκήσεων με τη συμμετοχή μαχητικών αεροσκαφών και ιπτάμενων τάνκερ σε όλη τη Μέση Ανατολή
Αεροσκάφος