Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Δήμαρχος του κόμματος της Μέρκελ δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι 30 εκατοστών

δήμαρχος επίθεση γερμανία αστυνομία
Φωτογραφία Αρχείου Reuters

Στιγμές τρόμου έζησε ο δήμαρχος της πόλης Ζάουερλαντ, στην Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία. Ο Αντρέας Χολστάιν έχει εκλεγεί με το CDU, το κόμμα της Άνγκελα Μέρκελ.

Επίθεση με μαχαίρι, από την οποία τραυματίστηκε ελαφρά, δέχθηκε το βράδυ της Δευτέρας (27.11.2017) ο δήμαρχος της πόλης, Ζάουερλαντ, Αντρέας Χολστάιν, ο οποίος εκλέγεται με το CDU της Άνγκελα Μέρκελ.

Ο Χολστάιν είχε πάει να φάει σε τουρκικό εστιατόριο της πόλης. Σύμφωνα με την Frankfurter Allgemeine Zeitung, μόλις είχε παραγγείλει φαγητό όταν δέχτηκε την επίθεση.

«Είσαι ο δήμαρχος;»

Όπως κατέθεσε ο ιδιοκτήτης του καταστήματος, ένας θαμώνας που βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ πλησίασε τον Αντρέας Χολστάιν. Τον ρώτησε αν ήταν πράγματι ο δήμαρχος.

Μετά, άρχισε να του φωνάζει πως κι εκείνος πεινάει και διψάει και διαμαρτυρήθηκε. Και φώναζε γιατί ήθελε να διαμαρτυρηθεί για τη συγκέντρωση πολλών προσφύγων στην περιοχή.

Μαχαίρι 30 εκατοστών

Ο δράστης είναι ένας 56χρονος άνδρας, πιθανότατα Γερμανός. Όπως έγινε γνωστό, χρησιμοποίησε μαχαίρι με λεπίδα μήκους 30 εκατοστών.

Για καλή τύχη του δημάρχου, το τραύμα στο λαιμό ήταν επιπόλαιο. Ύστερα από σύντομη νοσηλεία επέστρεψε στο σπίτι του. Ελαφρά τραυματίστηκε επίσης ένας υπάλληλος του καταστήματος που προσπάθησε να αποτρέψει την επίθεση.

Ο… διάσημος κύριος Χολστάιν

Ο δήμος του Ζάουερλαντ είχε γίνει πέρυσι γνωστός σε όλη τη χώρα, όταν δέχθηκε να φιλοξενήσει αριθμό προσφύγων πολύ μεγαλύτερο από αυτόν που του αναλογούσε με βάση την ποσόστωση στην οποία είχε καταλήξει η κυβέρνηση και τον πληθυσμό του των 18.000 κατοίκων. Για αυτόν τον λόγο του απονεμήθηκε μάλιστα το Εθνικό Βραβείο Ενσωμάτωσης.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις