Παρασκευή, 29 Μαρ.
18oC Αθήνα

Δημήτρης Χριστόφιας: Την Τρίτη η κηδεία του με τιμές εν ενεργεία Προέδρου

Δημήτρης Χριστόφιας: Την Τρίτη η κηδεία του με τιμές εν ενεργεία Προέδρου

Σε κλίμα πένθους συνεδρίασε το πρωί του Σαββάτου (22.06.2019) το υπουργικό Συμβούλιο στην Κύπρο με αφορμή το θάνατο του πρώην προέδρου. Ο Δημήτρης Χριστόφιας θα κηδευτεί με τιμές εν ενεργεία προέδρου την προσεχή Τρίτη (25.06.2019), ημέρα που κηρύχθηκε δημόσια αργία.

Ο Δημήτρης Χριστόφιας έφυγε από τη ζωή το απόγευμα της Παρασκευής (21.06.2019) μετά από σύντομη νοσηλεία. Το υπουργικό Συμβούλιο που συνεδρίασε υπό τον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη, αποφάσισε να κηρύξει δημόσιο πένθος από σήμερα έως την Τρίτη, όταν ο τέως πρόεδρος της Κύπρου θα κηδευτεί δημοσία δαπάνη και με τιμές εν ενεργεία Προέδρου.

Ο Δημήτρης Χριστόφιας θα κηδευτεί στις 17:00 το απόγευμα της προσεχούς Τρίτης. Η κηδεία του θα γίνει στον Ιερό Ναό της Του Θεού Σοφίας, στον Στρόβολο και φυσικά θα παραστούν ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης και σύσσωμο το υπουργικό Συμβούλιο.

Η ημέρα της κηδείας του κηρύχθηκε δημόσια αργία. Έως την Τρίτη, κατά τη διάρκεια του εθνικού πένθους, οι σημαίες σε όλα τα δημόσια κτήρια και τα σχολεία θα κυματίζουν μεσίστιες και θα αναβληθούν οι επίσημες εκδηλώσεις του κράτους.

Όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου μετά την έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, αποφασίστηκε να ανοίξει βιβλίο συλλυπητηρίων στο Προεδρικό Μέγαρο αλλά και σε όλες τις διπλωματικές αποστολές της Κύπρου.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις