Κόσμος

Δημοψήφισμα στην Τουρκία: Η συμβολική κίνηση Ερντογάν όταν ψήφισε [pics, vid]

Σε μια κίνηση -που φαίνεται να μην είναι τυχαία, αλλά άκρως συμβολική- προχώρησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τη στιγμή που ψήφισε στο δημοψήφισμα για τη συνταγματική αναθεώρηση.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο πρόεδρος της Τουρκίας έφτασε σε εκλογικό κέντρο της Κωνσταντινούπολης, συνοδευόμενος από την σύζυγό του, Εμινέ, και τα εγγόνια τους Μαχινούρ και Αχμέτ Ακίφ.

Ο Ερντογάν πλησίασε την κάλπη και έριξε το ψηφοδέλτιο, κρατώντας το μαζί με τον εγγονό του, τον Αχμέτ.

Μια κίνηση συμβολική, καθώς στην περίπτωση που επικρατήσει το “ναι”, ο Τούρκος πρόεδρος θα είναι πλέον ο επικεφαλής του εκτελεστικού βραχίονα της κυβέρνησης, καθώς και επικεφαλής του κράτους.
Ο Ερντογάν θα έχει, μεταξύ άλλων, το δικαίωμα να διορίζει υπουργούς, συνεπώς δεν αποκλείεται να προετοιμάζει μια δυναστική διαδοχή, αφού θα μπορεί να διορίζει μέλη της οικογένειάς του.

Νωρίτερα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μέσω γραπτής δήλωσής του, ευχήθηκε “καλό Πάσχα” στους χριστιανούς, δηλώνοντας πως “δίνουμε μεγάλη βαρύτητα στη δυνατότητα των πολιτών να ζουν ελεύθερα με βάση τη θρησκεία τους, την κουλτούρα τους και τις παραδόσεις τους, όποιες κι αν είναι αυτές…”.

Και πρόσθεσε: “Ελπίζω σε μια ειρηνική συνύπαρξη των διαφορετικών θρησκειών στη χώρα μας, που θα αποτελέσει παράδειγμα για όλο τον κόσμο”.

 

ΦΩΤΟ: REUTERS

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πιο σχολιασμένα
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Καζάνι που «βράζει» η Γαλλία: Μισό εκατομμύριο διαδηλωτές στους δρόμους, 1.000 συλλήψεις και νέα επεισόδια - «Μαύρο» στα social media ήθελε η κυβέρνηση
Επεισόδια ξέσπασαν στο τέλος των διαδηλώσεων σε Παρίσι, Μασσαλία και Λυών - Ρίψεις μολότοφ και απάντηση της αστυνομίας με δακρυγόνα - Δύο τραυματίες
Γαλλία
Ο Μοτζταμπά Χαμενεΐ ζητά αποζημίωση για τα «εγκλήματα» ΗΠΑ - Ισραήλ σε βάρος του Ιράν
Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, βρέθηκε με τον επικεφαλής των δικαστικών αρχών, Γολάμ Χοσεΐν Μοχσενί Ετζεΐ, σε μία σπάνια αναφορά συνάντησής του καθώς από τότε που ανέλαβε δεν έχει κάνει δημόσια εμφάνιση
Χαμενεΐ
Μαζική αντικυβερνητική διαδήλωση στο Τελ Αβίβ, τρεις ημέρες πριν από τις εκλογές στο Ισραήλ
Η διαμαρτυρία έρχεται σαν συνέχεια της μακρόχρονης εκστρατείας για τη σύσταση ανεξάρτητης εξεταστικής επιτροπής σχετικά με τις αποτυχίες στον τομέα της ασφάλειας που οδήγησαν στην 7η Οκτωβρίου 2023
Τελ Αβίβ
Πεδίο μάχης και τα Τίρανα: Χημικά, πύρινα οδοφράγματα και κυνηγητό γύρω από το αλβανικό υπουργείο Παιδείας
Υπό τον φόβο περαιτέρω κλιμάκωσης, τα μέτρα ασφαλείας παραμένουν δρακόντεια, με περισσότερους από 2.000 αστυνομικούς να έχουν παραταχθεί σε καίρια σημεία των Τιράνων
Αλβανία