Παρασκευή, 3 Μαΐ
24oC Αθήνα

Δημοψήφισμα στην Τουρκία: Η συμβολική κίνηση Ερντογάν όταν ψήφισε [pics, vid]

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Σε μια κίνηση -που φαίνεται να μην είναι τυχαία, αλλά άκρως συμβολική- προχώρησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τη στιγμή που ψήφισε στο δημοψήφισμα για τη συνταγματική αναθεώρηση.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας έφτασε σε εκλογικό κέντρο της Κωνσταντινούπολης, συνοδευόμενος από την σύζυγό του, Εμινέ, και τα εγγόνια τους Μαχινούρ και Αχμέτ Ακίφ.

Ο Ερντογάν πλησίασε την κάλπη και έριξε το ψηφοδέλτιο, κρατώντας το μαζί με τον εγγονό του, τον Αχμέτ.

Μια κίνηση συμβολική, καθώς στην περίπτωση που επικρατήσει το “ναι”, ο Τούρκος πρόεδρος θα είναι πλέον ο επικεφαλής του εκτελεστικού βραχίονα της κυβέρνησης, καθώς και επικεφαλής του κράτους.
Ο Ερντογάν θα έχει, μεταξύ άλλων, το δικαίωμα να διορίζει υπουργούς, συνεπώς δεν αποκλείεται να προετοιμάζει μια δυναστική διαδοχή, αφού θα μπορεί να διορίζει μέλη της οικογένειάς του.

Νωρίτερα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μέσω γραπτής δήλωσής του, ευχήθηκε “καλό Πάσχα” στους χριστιανούς, δηλώνοντας πως “δίνουμε μεγάλη βαρύτητα στη δυνατότητα των πολιτών να ζουν ελεύθερα με βάση τη θρησκεία τους, την κουλτούρα τους και τις παραδόσεις τους, όποιες κι αν είναι αυτές…”.

Και πρόσθεσε: “Ελπίζω σε μια ειρηνική συνύπαρξη των διαφορετικών θρησκειών στη χώρα μας, που θα αποτελέσει παράδειγμα για όλο τον κόσμο”.

 

 

ΦΩΤΟ: REUTERS

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε