Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Δημοσκόπηση Fox News: Τη σκόνη του Μπάιντεν τρώει ο Τραμπ σε 3 Πολιτείες – κλειδιά

Ομπάμα
Reuters

Σαρώνει ο υποψήφιος των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν τον Ντόναλντ Τραμπ ως προς την πρόθεση ψήφου σε τρεις Πολιτείες που θεωρούνται κρίσιμες για την επικράτηση στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, σύμφωνα με δημοσκόπηση του τηλεοπτικού δικτύου Fox News.

Ο Μπάιντεν προηγείται με 49% έναντι 40% του Τραμπ στο Μίσιγκαν, όπου ο νυν ένοικος του Λευκού Οίκου Ντόναλντ Τραμπ είχε κερδίσει οριακά το 2016. Ειδικά στις τάξεις των γυναικών, ο Μπάιντεν προηγείται με 18% του Τραμπ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του Fox, που επιβεβαιώνει την αρνητική τάση για τον απερχόμενο πρόεδρο σε αυτή τη δημογραφική κατηγορία.

Στην Πενσιλβάνια, το 50% του δείγματος τάχθηκε υπέρ του Μπάιντεν ενώ το 39% υπέρ του Τραμπ. Το 2016, η Χίλαρι Κλίντον είχε ηττηθεί σε αυτή την ανατολική πολιτεία με διαφορά που δεν ξεπερνούσε τις 45.000 ψήφους.

Οι επιδόσεις του Τραμπ είναι ακόμα χειρότερες στη Μινεσότα.

Οι λεγόμενες «επαμφοτερίζουσες» πολιτείες (swing states) θεωρούνται απολύτως κρίσιμες για την επικράτηση στις προεδρικές εκλογές, με δεδομένο το αμερικανικό εκλογικό σύστημα. Σε πολλές περιπτώσεις, κρίνουν το αποτέλεσμα.

Οι περισσότερες δημοσκοπήσεις σε εθνικό επίπεδο φέρουν τον Ντόναλντ Τραμπ να βρίσκεται πολύ πίσω από τον Τζο Μπάιντεν, ενώ απομένουν λιγότερες από εκατό ημέρες ως τις προεδρικές εκλογές — τα ποσοστά που καταγράφονται απέχουν πολύ από τα περιθώρια στατιστικού σφάλματος.

Τραμπ: Ακύρωσε το Συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων στη Φλόριντα λόγω κορονοϊού

Σε πολλές από τις δημοσκοπήσεις , οι ψηφοφόροι εκφράζουν ολοένα μεγαλύτερη απογοήτευση για τον τρόπο που η κυβέρνηση του Τραμπ αντιμετωπίζει την πανδημία του κορωνοϊού.

Στις ΗΠΑ καταγράφηκαν μέσα σε μια μέρα άλλοι 1.225 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 και πάνω από 76.500 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης ενώ ξεπεράστηκε νωρίτερα χθες το όριο των 4 εκατομμυρίων επίσημα καταγεγραμμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον νέο κορωνοϊό.

Η χώρα η οποία υφίσταται μακράν το βαρύτερο πλήγμα από την πανδημία του κορονοϊού στον πλανήτη σε απόλυτους αριθμούς – θρηνεί πάνω από 144.000 νεκρούς.

Το Τέξας, η Καλιφόρνια, η Αλαμπάμα, το Άινταχο και η Φλόριντα κατέγραψαν προχθές Τετάρτη ή χθες Πέμπτη ρεκόρ θανάτων σε 24 ώρες. Επιδημιολογικά μοντέλα προβλέπουν κορύφωση της πανδημίας του κορωνοϊού τις τέσσερις προσεχείς εβδομάδες.

Μπροστά στην εθνική δυσαρέσκεια ο Αμερικανός πρόεδρος φαίνεται να αλλάζει στάση.

Σε μία τελευταία εξέλιξη, η ο Τραμπ ανακοίνωσε την ακύρωση του “μεγάλου” Εθνικού Συνεδρίου του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στο Τζάκσονβιλ, στη Φλόριντα, εξαιτίας της αναζωπύρωσης του κορονοϊού, θεωρώντας ότι είναι καθήκον του ως πρόεδρος να «προστατεύσει τους Αμερικανούς».

Επίσης, ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε ότι οι αμερικανικές πολιτείες που είναι αυτή τη στιγμή εστία της επιδημίας του κορωνοϊού ενδέχεται να χρειαστεί να καθυστερήσουν το άνοιγμα των σχολείων κατά «λίγες εβδομάδες», ενώ ώθησε τους μαθητές να επιστρέψουν στις τάξεις τους μαζικά το φθινόπωρο.

Πρόσθεσε ωστόσο ότι εναπόκειται στους κυβερνήτες των πολιτειών που είναι εστίες της επιδημίας του Covid – 19 αποφασίσουν για το άνοιγμα των σχολείων και ότι οι αποφάσεις πρέπει να βασίζονται σε δεδομένα.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις