Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Δημοσκόπηση ZDF: To 77% των Γερμανών φοβάται β’ κύμα κορονοϊού

Δημοσκόπηση ZDF: To 77% των Γερμανών φοβάται β’ κύμα κορονοϊού
Reuters Αρχείο

Σοκάρουν τα αποτελέσματα έρευνας του ZDF στη Γερμανία για τον Covid – 19. Σχεδόν οκτώ στους δέκα πολίτες ανησυχούν πολύ για νέο κύμα κορονοϊού.

Περισσότερα από τα 3/4 των Γερμανών (77%) απάντησαν στη δημοσκόπηση της ZDF ότι αναμένουν ένα δεύτερο κύμα μολύνσεων από την ασθένεια στο προσεχές διάστημα. Μόνο το 20% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι δεν περιμένει ένα δεύτερο κύμα με σημαντικά υψηλότερους αριθμούς λοίμωξης, σύμφωνα με την έρευνα του δεύτερου δημόσιου γερμανικού ραδιοτηλεοπτικού δικτύου ZDF, η οποία μεταδόθηκε την Παρασκευή (31.07.2020).

Για πρώτη φορά η πλειοψηφία (51%) των Γερμανών θεωρεί ότι οι πολίτες συμπεριφέρονται “μάλλον μη συνετά” κατά την κρίση του κορονοϊού, σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση. Ότι συμπεριφέρονται συνετά πιστεύει το 52% των ψηφοφόρων του Φιλελεύθερου Κόμματος της Γερμανίας (FDP) και το 70% του Κόμματος Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD).

Σε μια ανάλογη έρευνα του ZDF τον Ιούνιο, είχαν εκφράσει σημαντικά λιγότεροι ερωτηθέντες την άποψη (33%) ότι οι πολίτες συμπεριφέρονται μη συνετά.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις