Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Δημοσκόπηση για τον εμβολιασμό: Τι λένε πολίτες από χώρες που “χτυπά” ο κορονοϊός

Ρωσία

Μια δημοσκόπηση για τα αυστηρά μέτρα που έχει φέρει ο κορονοϊός αλλά και το εμβόλιο που θα έρθει σύντομα διεξήχθη από την εταιρεία Dynata για λογαριασμό του Reuters.

Η δημοσκόπηση αυτή δείχνει πως το 42% των Γερμανών θεωρεί «εξαιρετικά σημαντικό» να εξακολουθήσουν να τηρούνται τα μέτρα περιορισμού λόγω του κορονοϊού, ακόμη και αν ένα εμβόλιο γίνει ευρέως διαθέσιμο το πρώτο εξάμηνο του 2021.

Από τις πέντε χώρες όπου έγινε η έρευνα, η Βρετανία βρίσκεται στην πρώτη θέση, αφού το 52% των ερωτηθέντων το θεωρεί «εξαιρετικά σημαντικό», στην Αυστραλία το ποσοστό είναι 43%, ενώ μόλις το 30% των Γάλλων συμφωνεί με τη διατηρηση των περιοριστικών μέτρων για να αντιμετωπιστεί ο κορονοϊός.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, η αντίθεση στον υποχρεωτικό εμβολιασμό για τον κορονοϊό είναι μεγαλύτερη στις ΗΠΑ: το 23% αυτών που ερωτήθηκαν απορρίπτει απολύτως αυτήν την ιδέα. Στη Γερμανία το ποσοστό απόρριψης ανέρχεται στο 21%.

Η έγκριση του υποχρεωτικού εμβολιασμού είναι ιδιαίτερα υψηλή στην Αυστραλία: το 41% των ερωτηθέντων «συμφωνεί απολύτως». Στις ΗΠΑ μόνο το 25% τάσσεται απολύτως υπέρ, στη Γαλλία το 19% και στη Γερμανία το 15% των ερωτηθέντων.

Όπως ανακοίνωσε η Dynata στο πλαίσιο άλλων δεδομένων που συνέλεξε , αλλά όχι αποκλειστικά για το Reuters, η αποδοχή του εμβολιασμού κατανέμεται σχεδόν ομοιόμορφα σε ολόκληρο τον πληθυσμό της Γερμανίας: το 27% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι θα εμβολιαστεί αμέσως, ένα άλλο 30% μετά τη σύσταση του γιατρού και το 28% θα περιμένει έως ότου εμβολιαστούν άλλοι. Το 10% των ερωτηθέντων απορρίπτει τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις