Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Δημοσκόπηση κόλαφος! “Γλεντάει” ο Σούλτς τη Μέρκελ

Δημοσκόπηση κόλαφος! “Γλεντάει” ο Σούλτς τη Μέρκελ

Για “γλέντι” πρόκειται. Είναι η πιο επιεικής έκφραση για να σχολιάσει κανείς τη νέα δημοσκόπηση που βλέπει το φως της δημοσιότητας και δείχνει την Άνγκελα Μέρκελ σε ελεύθερη πτώση, με τον Μάρτιν Σούλτς να εξελίσσεται στον χειρότερο εφιάλτη της!

Αν οι Γερμανοί τον προσεχή Σεπτέμβριο (24 Σεπτεμβρίου) καλούνταν να ψηφίσουν απευθείας για καγκελάριο, ο Μάρτιν Σούλτς, υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών, θα επικρατούσε της Άνγκελα Μέρκελ με ποσοστό 49% έναντι 38%. Αυτό προκύπτει από δημοσκόπηση της εταιρίας Forschungsgruppe Wahlen για το ZDF.

Χαρακτηριστικό της ελεύθερης πτώσης που παρουσιάζει η δημοτικότητα της Μέρκελ το γεγονός πως στα τέλη Ιανουαρίου, η καγκελάριος της Γερμανίας προηγούνταν του πρώην προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με ποσοστό 44% έναντι 40%.

Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, εκτός από τη Μέρκελ, χάνουν έδαφος και οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU/ CSU) έναντι των Σοσιαλδημοκρατών (SPD). Διατηρούν μεν το προβάδισμά τους αλλά χάνουν σε εκλογική δύναμη.

Το SPD κέρδισε 6% μονάδες φτάνοντας στο 30%, ενώ το συντηρητικό πολιτικό μπλοκ της Μέρκελ, έχασε 2 μονάδες στο 34%.

Το ακροδεξιό, αντιμεταναστευτικό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) έχασε μία μονάδα, αλλά παραμένει στην τρίτη θέση με 10%. ΟΙ Πράσινοι κερδίζουν 9%, ενώ το ακροαριστερό Die Linke 7%. Οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP) βρίσκονται στο 6%.

Περίπου το 30% των ερωτηθέντων απάντησε ότι θα επιθυμούσε να δει έναν αριστερό κυβερνητικό συνασπισμό με το SPD, τους Πράσινους και το Die Linke, ενώ το 44% τάσσεται κατά αυτού του ενδεχόμενου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε