Κόσμος

Δημοσκόπηση: Οι Ιταλοί θέλουν αυστηρότερο Ντράγκι απέναντι στον Ερντογάν

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σύμφωνα με δημοσκοπική έρευνα της εταιρίας Swg, to 38% των Ιταλών εγκρίνει τη στάση του Μάριο Ντράγκι προς τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τις δηλώσεις με τις οποίες τον χαρακτήρισε «δικτάτορα».

Παράλληλα, το 23% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι «θα μπορούσε να είναι ακόμη σαφέστερος, και το 18% απαντά ότι «είναι λάθος, διότι με τον τρόπο αυτό τίθενται σε κίνδυνο οι σχέσεις με την Τουρκία». Το 21% δεν είναι σε θέση να εκφέρει γνώμη.

Αναφορικά με την κατάσταση στην Λιβύη, το 69% είναι της άποψης ότι πρέπει να ασκηθούν εντονότερες πιέσεις επί της κυβέρνησης της Τρίπολης, για να βελτιωθεί η κατάσταση των ξένων προσφύγων και μεταναστών στην βορειοαφρικανική αυτή χώρα, ενώ 21% δεν έχει μια σαφή γνώμη και το 10% είναι αντίθετο.

Στην ερώτηση, τέλος, αν η Ιταλία πρέπει να αναλάβει πιο δυναμικό ρόλο στην βόρειο Αφρική, από οικονομικής και πολιτικής απόψεως, το 57% απαντά καταφατικά, το ενώ το 28% δεν έχει διαμορφώσει άποψη επί του θέματος και το 15% είναι αντίθετο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ρωσία: Κλείνει η ανεξάρτητη εφημερίδα «Novaya Gazeta» και καταγγέλλει φίμωση από τις Αρχές – «Μας σκότωσαν»
«Περισσότερα από 30 χρόνια κοινής ζωής με τη χώρα και τους πολίτες θα καταλήξουν με εμάς στον δρόμο» αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι δημοσιογράφοι της εφημερίδας
Τα γραφεία της εφημερίδας Novaya Gazeta
Η πρόωρη γέννηση διακόπτει την ωρίμανση του εγκεφάλου, διαπιστώνει έρευνα με επικεφαλής Έλληνες επιστήμονες
Eπιχείρησαν να αναζητήσουν την εξήγηση για την αναπτυξιακή πορεία των πρόωρων παιδιών στο επίπεδο των κυττάρων και των γονιδίων τους, εκεί όπου οι συνήθεις απεικονιστικές εξετάσεις δεν μπορούν να δώσουν απαντήσεις
Αξονική εγκεφάλου
Ο Τραμπ και η Μελάνια τίμησαν το Χάλογουιν και μοίρασαν σοκολάτες σε παιδάκια μπροστά από τον στολισμένο Λευκό Οίκο
Η είσοδος του Λευκού Οίκου ήταν στολισμένη με κολοκύθες, κισσό και ένα γιγαντιαίο ψεύτικο φεγγάρι για την περίσταση, ενώ μια στρατιωτική μπάντα έπαιζε κλασικά κομμάτια του Χάλογουιν
τραμπ χαλογουιν