Κόσμος

Δημοσκόπηση: Οι Ιταλοί θέλουν αυστηρότερο Ντράγκι απέναντι στον Ερντογάν

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σύμφωνα με δημοσκοπική έρευνα της εταιρίας Swg, to 38% των Ιταλών εγκρίνει τη στάση του Μάριο Ντράγκι προς τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τις δηλώσεις με τις οποίες τον χαρακτήρισε «δικτάτορα».

Παράλληλα, το 23% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι «θα μπορούσε να είναι ακόμη σαφέστερος, και το 18% απαντά ότι «είναι λάθος, διότι με τον τρόπο αυτό τίθενται σε κίνδυνο οι σχέσεις με την Τουρκία». Το 21% δεν είναι σε θέση να εκφέρει γνώμη.

Αναφορικά με την κατάσταση στην Λιβύη, το 69% είναι της άποψης ότι πρέπει να ασκηθούν εντονότερες πιέσεις επί της κυβέρνησης της Τρίπολης, για να βελτιωθεί η κατάσταση των ξένων προσφύγων και μεταναστών στην βορειοαφρικανική αυτή χώρα, ενώ 21% δεν έχει μια σαφή γνώμη και το 10% είναι αντίθετο.

Στην ερώτηση, τέλος, αν η Ιταλία πρέπει να αναλάβει πιο δυναμικό ρόλο στην βόρειο Αφρική, από οικονομικής και πολιτικής απόψεως, το 57% απαντά καταφατικά, το ενώ το 28% δεν έχει διαμορφώσει άποψη επί του θέματος και το 15% είναι αντίθετο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Ρωσία σφυροκόπησε το Κίεβο με 41 πυραύλους και drones στην μεγαλύτερη επίθεση από την αρχή του πολέμου - Ένας νεκρός και 16 τραυματίες
Μια σειρά από ισχυρές εκρήξεις συντάραξαν την ουκρανική πρωτεύουσα σε μια επίθεση με 41 πυραύλους διαφόρων τύπων και προκάλεσαν ζημιές σε κτίρια σε διάφορες συνοικίες.
Ρωσική πυραυλική επίθεση στο Κίεβο
Ο Τραμπ διέταξε να «ανοίξουν οι πύλες της κόλασης» για το Ιράν: Νέα πλήγματα σε ιρανικά λιμάνια – Με πυραύλους στο Κουβέιτ απάντησε η Τεχεράνη
Ο Αμερικανός πρόεδρος ζητά την τιμωρία των Ιρανών για τον θάνατο των Αμερικανών στρατιωτών στην Ιορδανία - Μονάδα αφαλάτωσης νερού και παραγωγής ηλεκτρισμού χτύπησε το Ιράν στο Κουβέιτ
Καπνός σε εγκατάσταση πετρελαίου στο Κουβέιτ