Κόσμος

Δημοσκόπηση: Οι Ιταλοί θέλουν αυστηρότερο Ντράγκι απέναντι στον Ερντογάν

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σύμφωνα με δημοσκοπική έρευνα της εταιρίας Swg, to 38% των Ιταλών εγκρίνει τη στάση του Μάριο Ντράγκι προς τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τις δηλώσεις με τις οποίες τον χαρακτήρισε «δικτάτορα».

Παράλληλα, το 23% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι «θα μπορούσε να είναι ακόμη σαφέστερος, και το 18% απαντά ότι «είναι λάθος, διότι με τον τρόπο αυτό τίθενται σε κίνδυνο οι σχέσεις με την Τουρκία». Το 21% δεν είναι σε θέση να εκφέρει γνώμη.

Αναφορικά με την κατάσταση στην Λιβύη, το 69% είναι της άποψης ότι πρέπει να ασκηθούν εντονότερες πιέσεις επί της κυβέρνησης της Τρίπολης, για να βελτιωθεί η κατάσταση των ξένων προσφύγων και μεταναστών στην βορειοαφρικανική αυτή χώρα, ενώ 21% δεν έχει μια σαφή γνώμη και το 10% είναι αντίθετο.

Στην ερώτηση, τέλος, αν η Ιταλία πρέπει να αναλάβει πιο δυναμικό ρόλο στην βόρειο Αφρική, από οικονομικής και πολιτικής απόψεως, το 57% απαντά καταφατικά, το ενώ το 28% δεν έχει διαμορφώσει άποψη επί του θέματος και το 15% είναι αντίθετο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης του μπαρ στο Κραν Μοντανά στην Ελβετία για τον ξυλοδαρμό της συζύγου του
Ο Ζακ Μορέτι, ιδιοκτήτης του μπαρ όπου ξέσπασε πυρκαγιά την Πρωτοχρονιά στοιχίζοντας τη ζωή σε 41 ανθρώπους τέθηκε υπό κράτηση για ενδοοικογενειακή βία κατά της συζύγου του
Οι ιδιοκτήτες του μπαρ «Le Constellation» στο Κραν-Μοντάνα, ο Ζακ και η Τζέσικα Μορέτι μετά τη θανατηφόρα πυρκαγιά που ξέσπασε στο μπαρ «Le Constellation» κατά τη διάρκεια των εορτασμών της Πρωτοχρονιάς
Ο Τραμπ επιμένει ότι τα Στενά του Ορμούζ είναι πλέον αμερικανικό έδαφος – Νέες απειλές του Ιράν για όποια χώρα συμμετάσχει στον «οικονομικό πόλεμο» των ΗΠΑ
Ο Αμερικανός πρόεδρος ανέβασε και πάλι χάρτη στον οποίο απεικονίζονται τα Στενά του Ορμούζ ως αμερικανικό έδαφος ενώ η Τεχεράνη χαρακτηρίζει εχθρό «οποιαδήποτε χώρα συμμετέχει στην εφαρμογή οικονομικών περιορισμών σε βάρος μας»
Ντόναλντ Τραμπ, Στενά Ορμούζ, Ιράν