Κόσμος

Δημοσκόπηση: Σχεδόν οι μισοί Γερμανοί πιστεύουν ότι δεν μπορούν να εκφραστούν ελεύθερα για συγκεκριμένα θέματα

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου δημοσκοπήσεων Άλενσμπαχ (Allensbach), η οποία διεξήχθη για λογαριασμό της εφημερίδας Frankfurter Allegmeine Zeitung (FAZ), λιγότεροι από τους μισούς Γερμανούς εξακολουθούν να έχουν την αίσθηση ότι στη Γερμανία μπορεί κανείς να εκφράσει ελεύθερα την γνώμη του για ορισμένα θέματα.

Μόνο το 45% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι μπορεί. Αυτό είναι μακράν το χαμηλότερο ποσοστό από τότε που το Ινστιτούτο έθεσε το ερώτημα για πρώτη φορά το 1953. Το 44% δήλωσε ότι προτιμά να είναι προσεκτικό.

Το 59% ανέφερε το Ισλάμ, το 38% την αγάπη προς την πατρίδα και τον πατριωτισμό και το 19% την ισότητα των γυναικών ως θέματα για τα οποία πρέπει να είναι κανείς ιδιαίτερα προσεκτικός με αυτά που λέει

Θετικότερα από όλους βλέπουν την κατάσταση της ελευθερίας έκφρασης στη Γερμανία οι συμπαθούντες τους Πράσινους, τους Χριστιανοδημοκράτες και τους Χριστιανοκοινωνιστές. Το 62% των Πρασίνων και το 53% Χριστιανοδημοκρατών και Χριστιανοκοινωνιστών πιστεύουν ότι μπορούν να εκφέρουν ελεύθερα την γνώμη τους. Μεταξύ των υποστηρικτών όλων των άλλων κομμάτων που εκπροσωπούνται στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο (Bundestag), η πλειοψηφία πιστεύει ότι πρέπει να είναι κανείς προσεκτικός όταν εκφράζει τις απόψεις του.

Μεταξύ των ψηφοφόρων του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SPD), το ποσοστό είναι 46%, της Αριστεράς (Die Linke) 49%, του Φιλελεύθερου κόμματος (FDP) 51%, ενώ μεταξύ των υποστηρικτών του κόμματος Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) μόνο το 12% πιστεύει ότι μπορεί να εκφράσει τη γνώμη του ελεύθερα.

Πηγή: Frankfurter Allegmeine Zeitung.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ουκρανία: Νέα κλιμάκωση με ρωσικές επιθέσεις σε φορτηγά πλοία και χαλυβουργίες – Ουκρανικά drones σφυροκόπησαν τη Σαμάρα
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις του κατέρριψαν στη διάρκεια της νύκτας 230 ουκρανικά drones πάνω από περισσότερες από μια δωδεκαριά ρωσικές περιφέρειες
Πυροσβέστης σε κτίριο κατοικιών, μετά από πλήγμα, στην Οδησσό της Ουκρανίας