Κόσμος

Δίνει πίσω την αύξηση που είχε… δώσει στον εαυτό του ο επικεφαλής των Financial Times μετά το “κράξιμο”

Ο επικεφαλής της βρετανικής οικονομικής εφημερίδας Financial Times ανακοίνωσε πως θα... επιστρέψει τη αύξηση του μισθού του για το 2017, έπειτα από τις επικρίσεις του προσωπικού επειδή η αύξηση αυτή έφθασε το 25%.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η δημοσίευση του ισολογισμού της εφημερίδας για το 2017 αποκάλυψε πως ο μισθός του Τζον Ρίντινγκ, γενικού διευθυντή της FT, υπερέβη τα 2,5 εκατ. στερλίνες (2,8 εκατ. ευρώ) το χρόνο προ φόρων, ανακοίνωσε σήμερα η εφημερίδα.

Ο Τζον Ρίντινγκ διευκρίνισε σε ηλεκτρονικό μήνυμά του πως θα επιστρέψει τις 280.000 λίρες μετά φόρους και θα συνεισφέρει το ποσό αυτό σ’ ένα ταμείο αφιερωμένο στην προώθηση του ρόλου των γυναικών και του επιπέδου των μισθών τους στους κόλπους της εταιρείας.

Ο ίδιος διευκρίνισε πως στο μέλλον ο μισθός του θα «αναδιαρθρώνεται» λαμβάνοντας υπόψη το επίπεδο της αμοιβής του πριν από την εξαγορά της FT το 2016 από τη Nikkei, δηλαδή 1,6 εκατ. λίρες.

Οι αμοιβές των Βρετανών που είναι επικεφαλής επιχειρήσεων αυξήθηκαν κατά μέσο όρο 23% πέρυσι, σύμφωνα με μια μελέτη των High Pay Centre και Chartered Institute of Personnel and Development.

Η ανακοίνωση του Τζον Ρίντινγκ έγινε ενώ δημοσιογράφοι της εφημερίδας που ανήκουν στο Συνδικάτο Βρετανών Δημοσιογράφων είχαν προγραμματίσει να συνεδριάσουν για να εξετάσουν το θέμα, σύμφωνα με την FT.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ιράν και Ομάν κοντά σε συμφωνία για τα Στενά του Ορμούζ – Το «αγκάθι» στις διαπραγματεύσεις και ο ρόλος των ΗΠΑ
Τα Στενά του Ορμούζ παραμένουν ένα από τα σημαντικότερα εμπόδια στις προσπάθειες για τον τερματισμό του πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν, ο οποίος διαρκεί σχεδόν έξι μήνες
Στενά του Ορμούζ
Η Ιρανή φοιτήτρια με τα εσώρουχα που έγινε σύμβολο: «Την κρατούσαν δεμένη και της έκαναν αντιψυχωσικές ενέσεις»
Η ίδια καταγγέλλει ότι κατά τη μεταφορά της στο αστυνομικό τμήμα το κεφάλι της τοποθετήθηκε ανάμεσα στα πόδια γυναίκας αστυνομικού, με αποτέλεσμα να δυσκολεύεται να αναπνεύσει
Ιράν
Το Ιράν βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με το Ομάν για τα Στενά του Ορμούζ και προκαλεί τον Τραμπ: «Δεν θα κατακτηθούν με tweets και αεροπλανοφόρα»
Χώρες όπως το Κατάρ και το Πακιστάν λειτουργούν ως δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ των δύο πλευρών με σκοπό τον αμοιβαίο έλεγχο των Στενών του Ορμούζ
Στενά του Ορμούζ