Τρίτη, 19 Μαρ.
19oC Αθήνα

«Διώκεται» και στη Γαλλία το TikTok – Θα απαγορευτεί στα υπηρεσιακά τηλέφωνα των δημοσίων υπαλλήλων

«Διώκεται» και στη Γαλλία το TikTok – Θα απαγορευτεί στα υπηρεσιακά τηλέφωνα των δημοσίων υπαλλήλων

Η Γαλλία έρχεται να προστεθεί στις χώρες που έχουν βάλει στο στόχαστρο το TikTok, καθώς η κυβέρνηση θα απαγορεύσει τη χρήση της κινεζικής ιδιοκτησίας πλατφόρμας βίντεο στα υπηρεσιακά τηλέφωνα των δημοσίων υπαλλήλων, όπως έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ο υπουργός Δημοσίου Τομέα της χώρας Στανισλάς Γκερινί.

«Προκειμένου να εγγυηθεί την κυβερνοασφάλεια των υπηρεσιών μας και των δημοσίων υπαλλήλων η κυβέρνηση αποφάσισε να απαγορεύσει τις ψυχαγωγικές εφαρμογές, όπως το TikTok, στα υπηρεσιακά τηλέφωνα των δημοσίων υπαλλήλων», ανέφερε ο Γάλλος Υπουργός σε ανακοίνωσή του.

Ο υπουργός Δημοσίου Τομέα πρόσθεσε ότι για πολλές εβδομάδες, αρκετοί Ευρωπαίοι και διεθνείς εταίροι της Γαλλίας υιοθέτησαν μέτρα για τον περιορισμό ή την απαγόρευση της μεταφόρτωσης και εγκατάστασης της εφαρμογής TikTok από τους διαχειριστές τους.

Ο Στανισλάς Γκερινί δήλωσε ότι οι ψυχαγωγικές εφαρμογές όπως το TikTok, δεν διαθέτουν επαρκή επίπεδα κυβερνοασφάλειας και προστασίας δεδομένων προκειμένου να χρησιμοποιούνται στον εξοπλισμό του δημόσιου τομέα και διευκρίνισε ότι η απαγόρευση έχει άμεση ισχύ και ότι οι κυβερνητικές υπηρεσίες θα επιτηρούν την συμμόρφωση.

Όπως πρόσθεσε, θα υπάρχουν εξαιρέσεις για επαγγελματικούς λόγους, όπως η επικοινωνία εντός ενός θεσμού ή μιας υπηρεσίας.

«Διώκεται» και σε άλλες χώρες

Πριν από μερικές ημέρες το ολλανδικό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι δεν θα επιτρέπεται να χρησιμοποιούν το TikTok στα επαγγελματικά τους τηλέφωνα οι Ολλανδοί δημόσιοι υπάλληλοι, ενώ αυτό τον μήνα, το Βέλγιο απαγόρευσε το TikTok, το οποίο ανήκει στην κινεζική εταιρία ByteDance, από τα τηλέφωνα και τους υπολογιστές των υπαλλήλων της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

Την ίδια ώρα, η ιταλική αρχή ανταγωνισμού ανακοίνωσε την έναρξη έρευνας σε βάρος του TikTok, με την υποψία ότι δεν εφαρμόζει τους δικούς του κανόνες ελέγχου για «επικίνδυνα περιεχόμενα που προτρέπουν την αυτοκτονία, τον αυτοτραυματισμό και διατροφικές διαταραχές».

Η έρευνα της ιταλικής αρχής ανταγωνισμού στοχοθετεί την ιρλανδική εταιρία TikTok Technology Limited, που είναι υπεύθυνη για τις σχέσεις με τους Ευρωπαίους

Το TikTok βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο στόχαστρο πολλών χωρών για λόγους εθνικής ασφάλειας. Ακολουθώντας το παράδειγμα πολλών δυτικών δυνάμεων – ΗΠΑ, Καναδάς και Ευρωπαϊκή Ένωση – η Βρετανία απαγόρευσε με τη σειρά της την εφαρμογή στις κυβερνητικές συσκευές.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις