Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Δίπλα στους… φίλους του ο Τοτό Ριίνα! Στη γη του Κορλεόνε ο αρχινονός [pics, vids]

Τοτό Ριίνα αρχινονός

Στο χωριό Κορλεόνε της Σικελίας τάφηκε ο αρχινονός της Κόζα Νόστρα Τοτό Ριίνα. Λίγος κόσμος και πολλή… αστυνομία στην κηδεία του.

Ήταν ένας από τους πλέον διαβόητους μαφιόζους. Ο Τοτό Ριίνα οδηγήθηκε το πρωί της Τετάρτης (22.11.2017) στην τελευταία του κατοικία. Το χωριό Κορλεόνε της Σικελίας.

Η κηδεία του πρώην “αφεντικού” της μαφίας στην Ιταλία έγινε σε στενό οικογενειακό κύκλο. Ήταν εκεί η σύζυγός του Νινέτα Μπαγκαρέλα, ο γιος του Σάλβο, η κόρη του Λουτσία λίγοι συγγενείς και πολύ αστυνομικοί. Ήταν άλλωστε αυτή η “διαταγή” των ιταλικών αρχών.

Δίπλα στους… φίλους του

Ο Τοτό Ριίνα τάφηκε δίπλα σε άλλους μεγαλονονούς της σικελικής μαφίας. Τον Λουτσιάνο Λίτζιο, τον Μικέλε Ναβάρα και τον Μπερνάρντο Προβεντσάνο.

Η κόρη του Ριίνα, η Λουτσία, έφυγε από το νεκροταφείο του Κορλεόνε χωρίς να απαντήσει στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων. Στην τελετή πήραν μέρος η σύζυγος του αρχινονού, η κόρη της Λουτσία και τα αδέλφια της Σαντούτσιο και Κοντσέτα.

Ποιος ήταν ο Τοτό Ριίνα

Ο Τοτό Ριίνα πέθανε στο νοσοκομείο της πόλης Πάρμα, την περασμένη Παρασκευή, σε ηλικία 87 ετών.

Είχε καταδικασθεί από την ιταλική δικαιοσύνη σε 26 φορές ισόβια ως εντολοδότης πάνω από 200 δολοφονιών (δεν δίστασε να διατάξει την θανάτωση και παιδιών) και δεν μετανόησε ποτέ για την δράση του.

Πέθανε ο νονός! Νεκρός ο μακελάρης Τότο Ριίνα | Newsit.gr

Σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, το πρώην μεγάλο αφεντικό της μαφίας στην Ιταλία, έπασχε από καρκίνο.

Ήταν ένας από τους πιο βίαιους και αιμοσταγείς αρχηγούς της μαφίας.

Τις τελευταίες ημέρες είχε πέσει σε κώμα και επετράπη κατ’ εξαίρεση στην οικογένειά του να τον επισκεφθεί στη φυλακή για να τον αποχαιρετήσει.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις