Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Διπλασιάστηκαν σε μια μέρα οι νεκροί στις ΗΠΑ! 1.500 θάνατοι σε 24 ώρες

Διπλασιάστηκαν σε μια μέρα οι νεκροί στις ΗΠΑ! 1.500 θάνατοι σε 24 ώρες

Ο κορονοϊός καλπάζει και θερίζει χωρίς έλεος ζωές στις ΗΠΑ. Μέσα σε 24 ώρες, ο ημερήσιος απολογισμός σχεδόν διπλασιάστηκε και από τους περίπου 800 νεκρούς, φτάσαμε στους 1.536!

Αυτό δείχνουν τα στοιχεία που κατέγραψε το πανεπιστήμιο Τζον Χόπκινς τις τελευταίες 24 ώρες. Ο απολογισμός των θυμάτων της COVID-19 (της ασθένειας που προκαλεί ο κορονοϊός) στις ΗΠΑ πλέον έφθασε τους 91.845 νεκρούς.

Click4more Δρ. Ντόναλντ και Mr. επικίνδυνος! Αμετανόητος ο Τραμπ για την υδροξυχλωροκίνη

Οι ΗΠΑ παραμένουν μακράν η χώρα που θρηνεί τα περισσότερα θύματα σε απόλυτο αριθμό, ενώ τα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 (κορονοϊός) ξεπερνούν το 1,5 εκατομμύριο.

Οι αριθμοί των θυμάτων που ανακοινώθηκαν χθες Τρίτη και προχθές Δευτέρα ήταν χαμηλότεροι (820 και 759 αντίστοιχα).

Τα δεδομένα που συγκεντρώνει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς προέρχονται από τις τοπικές υγειονομικές αρχές και μοιάζουν να μειώνονται τα Σαββατοκύριακα.

Κατά τον μέσο όρο εννέα επιδημιολογικών μοντέλων που συνάγουν ερευνητές του πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης, ο αριθμός των θανάτων εξαιτίας της COVID-19 στις ΗΠΑ αναμένεται να φτάσει σε περίπου 113.000 στις 13 Ιουνίου.

Click4more Κορονοϊός: Ξεπέρασαν τους 320.000 οι νεκροί σε όλο τον κόσμο

Η νέα στατιστική προβολή, που δημοσιοποιήθηκε χθες, ενώ πολλές αμερικανικές πολιτείες χαλαρώνουν τους περιορισμούς και ανακοινώνουν την επανεκκίνηση των οικονομιών τους, αφήνει να εννοηθεί πως θα χαθούν άλλοι 22.000 Αμερικανοί μέσα σε 25 ημέρες.

Ετοιμάζει ταξιδιωτική απαγόρευση για τη Βραζιλία ο Τραμπ

Μπορεί ο Ζαΐρ Μπολσονάρο να τον θαυμάζει όσο δεν πάει και να προσπαθεί να του μοιάσει, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δεν θα του… γυρίσει την πλάτη όταν κρίνει πως είναι ωφέλιμο για τον ίδιο και τις ΗΠΑ.

Και τώρα με τον κορονοϊό, ο πρόεδρος των ΗΠΑ εξετάζει το ενδεχόμενο να εκδοθεί ταξιδιωτική απαγόρευση για τη Βραζιλία. Δηλαδή, οι ΗΠΑ, η χώρα με τον μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων στον κόσμο, να κλείσει τα σύνορά της για τη Βραζιλία, τη χώρα που έχει τον τρίτο υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων του κορονοϊού σε όλο τον κόσμο.

«Το εξετάζουμε», δήλωσε ο Τραμπ σε δημοσιογράφους στο Λευκό Οίκο. «Δεν θέλω να έρχονται άνθρωποι εδώ και να μολύνουν τους δικούς μας ανθρώπους. Δεν θέλω ούτε και οι άνθρωποι εκεί να αρρωσταίνουν. Βοηθάμε τη Βραζιλία με αναπνευστήρες… Η Βραζιλία έχει πρόβλημα, χωρίς αμφιβολία», είπε. Τόσο απλά…

Με πληροφορίες και από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις