Κόσμος

Δισεκατομμυριούχος… Άγιος Βασίλης! Η ανακοίνωση που συγκίνησε – video

Αφροαμερικανός δισεκατομμυριούχος ανακοίνωσε ότι θα αποπληρώσει τα σπουδαστικά δάνεια περίπου 400 απόφοιτων στην Ατλάντα.

Οι φοιτητές του αμερικανικού πανεπιστημίου Μούρχάουζ στην Ατλάντα της Τζόρτζια περίμεναν ότι η Κυριακή θα ήταν μια ωραία ημέρα καθώς θα παραλάμβαναν τα πτυχία τους. Μετά ένας δισεκατομμυριούχος ήρθε να τους μιλήσει και η ημέρα τους έμεινε αξέχαστη.

Διότι ο Ρόμπερτ Φ. Σμιθ, ένας Αφροαμερικανός επιχειρηματίας η περιουσία του οποίου εκτιμάται στα 4,4 δισ. δολάρια, τους ανακοίνωσε ότι αναλαμβάνει να πληρώσει τα σπουδαστικά δάνεια όλων, ένα ποσό που ανέρχεται περίπου στα 40 εκ. δολάρια.

Η ανακοίνωση του Σμιθ έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τους περίπου 400 φοιτητές και τους γονείς τους.

georgia smith

«Εκ μέρους των οκτώ γενεών της οικογένειάς μου που έχουν ζήσει σε αυτή τη χώρα, θα βάλουμε λίγα καύσιμα στο λεωφορείο σας», δήλωσε ο δισεκατομμυριούχος εξηγώντας ότι η οικογένειά του θα δημιουργήσει ένα ταμείο για να πληρώσει τα σπουδαστικά τους δάνεια.

https://www.youtube.com/watch?v=hEhYxPSGFJ0

Ο Σμιθ βρισκόταν στην τελετή αποφοίτησης αυτού του πανεπιστημίου όπου φοιτούν κυρίως Αφροαμερικανοί για να παραλάβει ένα τιμητικό δίπλωμα.

«Γνωρίζω ότι η τάξη μου θα φροντίσει να το ξεπληρώσει αυτό στο μέλλον», επεσήμανε ο δισεκατομμυριούχος. «Θέλω η τάξη μου να κοιτάξει αυτούς τους απόφοιτους (…), ας διασφαλίσουμε ότι κάθε τάξη θα έχει τις ίδιες ευκαιρίες στο μέλλον διότι είμαστε αρκετοί ώστε να φροντίσουμε την κοινότητά μας. Είμαστε αρκετοί για να διασφαλίσουμε ότι έχουν όλοι μία ευκαιρία στο Αμερικανικό Όνειρο», πρόσθεσε.

Ο Σμιθ είχε ανακοινώσει νωρίτερα φέτος ότι θα δωρίσει 1,5 εκ. δολάρια στο πανεπιστήμιο Μούρχάουζ, όμως η χθεσινή ανακοίνωση αποτέλεσε έκπληξη ακόμη και για τα στελέχη του, σύμφωνα με την εφημερίδα Atlanta Journal and Constitution.

Εκπρόσωπος του πανεπιστημίου δήλωσε ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη δωρεά στην ιστορία του Μούρχάουζ, στο οποίο έχουν φοιτήσει μεταξύ άλλων ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ ο νεότερος, ο σκηνοθέτης Σπάικ Λι και ο ηθοποιός Σάμιουελ Λ. Τζάκσον.

Ο Σμιθ, που έχει φοιτήσει στα διάσημα πανεπιστήμια Κορνέλ και Κολούμπια, έγινε το 2015 ο πιο πλούσιος Αφροαμερικανός, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes. Η περιουσία του ξεπερνά αυτή της Όπρα Γουίνφρεϊ.

Το τεράστιο κόστος της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης και ο αυξανόμενος αριθμός των φοιτητών που δεν είναι σε θέση να αποπληρώσουν τα σπουδαστικά τους δάνεια έχει αναχθεί σε εθνικό ζήτημα και βρίσκεται στο επίκεντρο του προγράμματος κάποιων Δημοκρατικών που επιθυμούν να λάβουν το χρίσμα του κόμματός τους για τις προεδρικές εκλογές του 2020.

Το χρέος από τα σπουδαστικά δάνεια ξεπερνά σήμερα το ένα τρισεκατομμύριο δολάρια, σύμφωνα με τον Fitch.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τρεις νεκροί από ανατροπή σκάφους στο Σαν Ντιέγκο - Δύο παιδιά ήταν μεταξύ των επιβατών
Η Aμερικανική ακτοφυλακή δήλωσε σε ανάρτηση στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Χ ότι διεξάγει έρευνα για τον εντοπισμό εννέα ανθρώπων που αγνοούνται στα ανοιχτά της παραλιακής πόλης Ντελ Μαρ
Μέλη των μέσων ενημέρωσης φωτογραφίζουν το πλοιάριο που εμπλέκεται στη θανατηφόρα ανατροπή του σκάφους Panga στα ανοικτά της παραλίας Torrey Pines State Beach, αφού σύρθηκε βόρεια από το σημείο όπου το σκάφος βγήκε στην ακτή στο Del Mar της Καλιφόρνιας
Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ-Ερντογάν – Η Άγκυρα στηρίζει το σχέδιο των ΗΠΑ για τον τερματισμό των πολέμων
Ο πρόεδρος της Τουρκίας, δήλωσε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να λαμβάνει μέτρα για την προώθηση της συνεργασίας της με τις ΗΠΑ σε πολλούς τομείς, ιδίως στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας
Οι Ταγίπ Ερντογάν και Ντόναλντ Τραμπ