Κόσμος

Δισεκατομμυριούχος… Άγιος Βασίλης! Η ανακοίνωση που συγκίνησε – video

Αφροαμερικανός δισεκατομμυριούχος ανακοίνωσε ότι θα αποπληρώσει τα σπουδαστικά δάνεια περίπου 400 απόφοιτων στην Ατλάντα.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι φοιτητές του αμερικανικού πανεπιστημίου Μούρχάουζ στην Ατλάντα της Τζόρτζια περίμεναν ότι η Κυριακή θα ήταν μια ωραία ημέρα καθώς θα παραλάμβαναν τα πτυχία τους. Μετά ένας δισεκατομμυριούχος ήρθε να τους μιλήσει και η ημέρα τους έμεινε αξέχαστη.

Διότι ο Ρόμπερτ Φ. Σμιθ, ένας Αφροαμερικανός επιχειρηματίας η περιουσία του οποίου εκτιμάται στα 4,4 δισ. δολάρια, τους ανακοίνωσε ότι αναλαμβάνει να πληρώσει τα σπουδαστικά δάνεια όλων, ένα ποσό που ανέρχεται περίπου στα 40 εκ. δολάρια.

Η ανακοίνωση του Σμιθ έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τους περίπου 400 φοιτητές και τους γονείς τους.

georgia smith

«Εκ μέρους των οκτώ γενεών της οικογένειάς μου που έχουν ζήσει σε αυτή τη χώρα, θα βάλουμε λίγα καύσιμα στο λεωφορείο σας», δήλωσε ο δισεκατομμυριούχος εξηγώντας ότι η οικογένειά του θα δημιουργήσει ένα ταμείο για να πληρώσει τα σπουδαστικά τους δάνεια.

https://www.youtube.com/watch?v=hEhYxPSGFJ0

Ο Σμιθ βρισκόταν στην τελετή αποφοίτησης αυτού του πανεπιστημίου όπου φοιτούν κυρίως Αφροαμερικανοί για να παραλάβει ένα τιμητικό δίπλωμα.

«Γνωρίζω ότι η τάξη μου θα φροντίσει να το ξεπληρώσει αυτό στο μέλλον», επεσήμανε ο δισεκατομμυριούχος. «Θέλω η τάξη μου να κοιτάξει αυτούς τους απόφοιτους (…), ας διασφαλίσουμε ότι κάθε τάξη θα έχει τις ίδιες ευκαιρίες στο μέλλον διότι είμαστε αρκετοί ώστε να φροντίσουμε την κοινότητά μας. Είμαστε αρκετοί για να διασφαλίσουμε ότι έχουν όλοι μία ευκαιρία στο Αμερικανικό Όνειρο», πρόσθεσε.

Ο Σμιθ είχε ανακοινώσει νωρίτερα φέτος ότι θα δωρίσει 1,5 εκ. δολάρια στο πανεπιστήμιο Μούρχάουζ, όμως η χθεσινή ανακοίνωση αποτέλεσε έκπληξη ακόμη και για τα στελέχη του, σύμφωνα με την εφημερίδα Atlanta Journal and Constitution.

Εκπρόσωπος του πανεπιστημίου δήλωσε ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη δωρεά στην ιστορία του Μούρχάουζ, στο οποίο έχουν φοιτήσει μεταξύ άλλων ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ ο νεότερος, ο σκηνοθέτης Σπάικ Λι και ο ηθοποιός Σάμιουελ Λ. Τζάκσον.

Ο Σμιθ, που έχει φοιτήσει στα διάσημα πανεπιστήμια Κορνέλ και Κολούμπια, έγινε το 2015 ο πιο πλούσιος Αφροαμερικανός, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes. Η περιουσία του ξεπερνά αυτή της Όπρα Γουίνφρεϊ.

Το τεράστιο κόστος της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης και ο αυξανόμενος αριθμός των φοιτητών που δεν είναι σε θέση να αποπληρώσουν τα σπουδαστικά τους δάνεια έχει αναχθεί σε εθνικό ζήτημα και βρίσκεται στο επίκεντρο του προγράμματος κάποιων Δημοκρατικών που επιθυμούν να λάβουν το χρίσμα του κόμματός τους για τις προεδρικές εκλογές του 2020.

Το χρέος από τα σπουδαστικά δάνεια ξεπερνά σήμερα το ένα τρισεκατομμύριο δολάρια, σύμφωνα με τον Fitch.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Συνελήφθη ο καπετάνιος του σκάφους που ανετράπη στη Νέα Υόρκη με αποτέλεσμα να σκοτωθούν μια μητέρα και το μωρό της
Ο 46χρονος από το Ελ Σαλβαδόρ είχε εισέλθει παράνομα στις ΗΠΑ, δεν είχε άδεια ενώ το σκάφος ήταν υπερφορτωμένο, καθώς υπήρχαν 14 επιβαίνοντες αντί για 10 που ήταν το επιτρεπόμενο όριο
Ο καπετάνιος Μανουέλ Χερνάντες αφού του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για τον θάνατο δύο ατόμων σε ατύχημα στο λιμάνι της Νέας Υόρκης
ΗΠΑ: Παρίστανε την μπέιμπι σίτερ στο Facebook και απήγαγε δύο ανήλικα κορίτσια – Το συγκλονιστικό βίντεο από την σύλληψή της
Η 42χρονη είχε συλληφθεί και κατηγορηθεί για απαγωγή και στο παρελθόν - Οι αρχές την εντόπισαν μέσα σε βανάκι μαζί με τα παιδιά τα οποία επέστρεψαν στην μητέρα τους
ΗΠΑ: Παρίστανε την μπέιμπι σίτερ στο Facebook και απήγαγε δύο ανήλικα κορίτσια – Το συγκλονιστικό βίντεο από την σύλληψή της
Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ αγόρασε γοτθικό κάστρο κοντά στα κεντρικά γραφεία της Meta στην Ιρλανδία
Πρόκειται για κάστρο σε οικόπεδο 400 στρεμμάτων δίπλα στο ποτάμι - Ο Ζάκερμπεργκ και η Τσαν αναμένεται να συνεχίσουν να ζουν στις ΗΠΑ και να χρησιμοποιούν το κάστρο όταν επισκέπτονται την Ιρλανδία
Μαρκ Ζάκερμπεργκ
Οι ΗΠΑ προειδοποιούν τους Ισραηλινούς εποίκους στην Δυτική Όχθη με την Βιβλική εντολή «Ου κλέψεις»
Οι Ισραηλινοί έποικοι άρχισαν να περικυκλώνουν σπίτια στην Κούσρα στις 9 Αυγούστου, ως προσπάθεια κατάσχεσης ιδιωτικής παλαιστινιακής γης, σύμφωνα με οργανώσεις προάσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων
Δυτική Όχθη