Κόσμος

Δισταγμός Μέρκελ για αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των ελλειμμάτων

Αρνητική στην αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των ελλειμμάτων δήλωσε η Άγκελα Μέρκελ.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η καγκελάριος της Γερμανίας εξέφρασε τους δισταγμούς στην πρόταση εννέα κρατών-μελών της ΕΕ, εφεξής τα δημόσια ελλείμματα να υπολογίζονται αλλιώς κι όχι όπως προβλέπεται από το Σύμφωνο Σταθερότητας.

Η πρόταση προέρχεται από τη Σλοβακία και τις γειτονικές της χώρες (Ουγγαρία, Πολωνία, Λιθουανία, Λετονία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Τσεχία, Σουηδία), που με επιστολή τους στις 6 Αυγούστου, ζήτησαν τα κόστη από τις συνταξιοδοτικές μεταρρυθμίσεις που γίνονται τώρα σε πολλά κράτη της ΕΕ να συνυπολογίζονται στο μέλλον, όταν γίνεται λόγος για δημόσια ελλείμματα.

Ο αρμόδιος επίτροπος, Όλι Ρεν έχει δηλώσει πως θα τοποθετηθεί εν καιρώ. Το θέμα ήρθε ξανά στην επικαιρότητα με την επίσημη επίσκεψη, στο Βερολίνο, της πρωθυπουργού της Σλοβακίας, Ιβέτα Ραντίκοβα, η οποία επανέλαβε αυτές τις θέσεις της στην κοινή συνέντευξη τύπου που έδωσε με την καγκελάριο Μέρκελ.

«Προσωπικά, διστάζω πολύ», επισήμανε η καγκελάριος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παρέθεσε στο Βερολίνο. «Αυτή η συζήτηση είναι δύσκολη αφενός, αφετέρου φοβάμαι ότι κατατείνει στην κατεδάφιση του Συμφώνου της Σταθερότητας και Ανάπτυξης, το αντίθετο απ’ ό,τι μας χρειάζεται, σήμερα», πρόσθεσε.

«Ας αντλήσουμε πρώτα διδάγματα από την παρούσα κρίση, και τότε ας αλλάξουμε τις συνθήκες, αλλά με την έννοια του να επιβάλλονται κυρώσεις, όταν το Σύμφωνο Ανάπτυξης και Σταθερότητας παραβιάζεται», υπογράμμισε εξάλλου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Εκλογές στο Ισραήλ: Μικρό προβάδισμα Νετανιάχου με 54 έδρες έναντι 49 του Άιζενκοτ με το θρίλερ να συνεχίζεται - Ρυθμιστές τα αραβικά κόμματα
Ο επικεφαλής του ισραηλινού κεντροαριστερού κόμματος των Δημοκρατικών, ο Γιαΐρ Γκολάν, κάλεσε την αντιπολίτευση να συμμαχήσει με τα αραβικά κόμματα για να σχηματιστεί κυβέρνηση
Οπαδοί του Μπένιαμιν Νετανιάχου
Ανανεώθηκε πριν 44 λεπτά
Επίθεση με δύο μαχαίρια σε φρουρό της ισραηλινής πρεσβείας στο Βελιγράδι - Νεκρός ο δράστης
Οι σερβικές αρχές περιέγραψαν τον δράστη ως ανήλικο και υπάρχουν ενδείξεις ότι προερχόταν από την πόλη Σάμπατς, στη δυτική Σερβία και ήταν υποστηρικτής του Ισλαμικού Κράτους
αστυνομια βελιγραδι