Κόσμος

Διχασμένοι οι Γερμανοί για την υποδοχή προσφύγων από το Αφγανιστάν

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Δημοσκόπηση έδειξε ότι οι Γερμανοί είναι διχασμένοι στο θέμα της παροχής ασύλου σε μεγάλο αριθμό Αφγανών που εγκατέλειψαν τη χώρα τους για να γλιτώσουν από τους Ταλιμπάν.

Περίπου το 46% των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση που πραγματοποίησε την προηγούμενη εβδομάδα η YouGov ήταν αντίθετο στην υποδοχή μεγάλου αριθμού Αφγανών προσφύγων στη Γερμανία. Αντίθετα το 47% δήλωσε υπέρ της παροχής προστασίας στους Αφγανούς.

Ωστόσο ένας στους τέσσερις που τάχθηκε υπέρ της υποδοχής προσφύγων από το Αφγανιστάν έθεσε ως όρο να δεχθούν και άλλες χώρες της ΕΕ αιτούντες άσυλο και όχι μόνο η Γερμανία. Μόνο το 22% των Γερμανών στηρίζει την υποδοχή μεγάλου αριθμού Αφγανών προσφύγων, ακόμη κι αν άλλες ευρωπαϊκές χώρες δεν πράξουν το ίδιο.

Στη διάρκεια συνόδου την προηγούμενη Τρίτη οι υπουργοί Εσωτερικών της ΕΕ δεν κατάφεραν να υιοθετήσουν κοινή στάση για το θέμα.

Χώρες όπως η Αυστρία, η Τσεχία και η Δανία επέμειναν ότι οι εκτοπισμένοι και οι πρόσφυγες από το Αφγανιστάν θα πρέπει να λάβουν βοήθεια από γειτονικές χώρες και όχι από την Ευρώπη.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πρίγκιπας Χάρι – Μέγκαν Μαρκλ: Φωτογράφοι «πιάστηκαν» έξω από το σχολείο των παιδιών τους – Κοίταζαν προς την αυλή
Εκπρόσωπός τους έκανε λόγο για «παραβίαση της ιδιωτικής ζωής των παιδιών τους» και γι' αυτό πρόκειται να επανεξεταστεί το επίπεδο αστυνομικής προστασίας της οικογένειας
Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ
Λονδίνο: Στην εισαγγελία ο φάκελος για την τραγωδία στον Πύργο Γκρένφελ – Ποινικές διώξεις σε 20 εταιρείες και 54 άτομα
Η Μητροπολιτική Αστυνομία έχει χαρακτηρίσει την υπόθεση ως μία από τις πιο σύνθετες έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί ποτέ από βρετανική υπηρεσία επιβολής του νόμου
Ο Πύργος Γκρένφελ