Κόσμος

ΔΝΤ: Συμφωνία των G7 να αυξήσουν τα διαθέσιμα του Ταμείου κατά 650 δισεκατομμύρια δολάρια

Οι χώρες της G7 συμφώνησαν να ενισχύσουν τα διαθέσιμα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατά περίπου 650 δισεκατομμύρια δολάρια, με μία νέα κατανομή των Ειδικών Τραβηχτικών Δικαιωμάτων του Ταμείου, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του ιαπωνικού πρακτορείου ειδήσεων Kyodo.

Τα αυξημένα διαθέσιμα θα χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση ενός πακέτου μέτρων βοήθειας σε αναδυόμενες οικονομίες που επλήγησαν από την πανδημία της COVID-19, ανέφερε το Kyodo.

Οι υπουργοί Οικονομικών των χωρών της G7 θα υπογράψουν τη συμφωνία σε διαδικτυακή συνεδρίασή τους την Παρασκευή, σημείωσε το ιαπωνικό πρακτορείο χωρίς να αναφερθεί σε πηγές.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Γαλλία: Δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία για ουκρανική επίθεση με στόχο την κατοικία του Πούτιν
«Η Ουκρανία και οι εταίροι της είναι προσηλωμένοι σε μια πορεία ειρήνης, ενώ η Ρωσία έχει επιλέξει να συνεχίσει και να εντείνει τον πόλεμο της κατά της Ουκρανίας» είπε πηγή προσκείμενη στον Γάλλο πρόεδρο
Εμανουέλ Μακρόν