Κόσμος

ΔΝΤ: Τα δημοσιονομικά μέτρα στήριξης πρέπει να συνεχιστούν

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) σε έκθεσή του τονίζει ότι η δημοσιονομική στήριξη από τις κυβερνήσεις πρέπει να συνεχισθεί έως ότου παγιωθεί η ανάκαμψη.

Το Ταμείο προβλέπει αύξηση του παγκόσμιου δημόσιου χρέους στο 98% του ΑΕΠ στο τέλος του 2020 καθώς οι κυβερνήσεις έλαβαν μέτρα στήριξης, ύψους σχεδόν 14 τρισ. δολαρίων, για να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις της πανδημίας.

Στην επικαιροποιημένη έκθεσή του για τις δημοσιονομικές εξελίξεις (Fiscal Monitor), το Ταμείο σημείωσε ότι τα μέτρα στήριξης αφορούν σε πρόσθετες δαπάνες ή μείωση εσόδων ύψους 7,8 τρισ. δολαρίων και επιπλέον 6 τρισ. δολάρια σε εγγυήσεις, δάνεια και ενισχύσεις μετοχικού κεφαλαίου. Η συνολική στήριξη είναι αυξημένη κατά περίπου 2,2 τρισ. δολάρια σε σχέση με την έκθεση Fiscal Monitor του περασμένου Οκτωβρίου.

«Είναι κρίσιμης σημασίας η παγκόσμια συνεργασία για την παραγωγή και ευρεία διάθεση θεραπειών και εμβολίων σε όλες τις χώρες με χαμηλό κόστος», ανέφεραν αξιωματούχοι του ΔΝΤ σε ανάρτησή τους στο blog του Ταμείου. «Ο εμβολιασμός είναι παγκόσμιο δημόσιο αγαθό που σώζει ζωές και τελικά θα εξοικονομήσει χρήματα των φορολογούμενων σε όλες τις χώρες. Όσο συντομότερα τελειώσει η πανδημία, τόσο ταχύτερα θα επανέλθουν οι οικονομίες στην κανονικότητα και ο κόσμος θα χρειάζεται μικρότερη κρατική στήριξη», πρόσθεσαν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αναφορές για απόπειρες αυτοκτονίας στο αεροπλανοφόρο «Λίνκολν» - «Ελπίζουν να μην ξυπνήσουν αύριο»
Το πλήρωμα διανύει τον ένατο μήνα στη θάλασσα και έχει συμπληρώσει 250 συνεχόμενες ημέρες χωρίς να προσεγγίσει στεριά, κάτι που αποτελεί ρεκόρ για αεροπλανοφόρο στη σύγχρονη εποχή
Το αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS Abraham Lincoln στην Αραβική Θάλασσα
6
Το Κογκρέσο των ΗΠΑ δίνει «ψήφο εμπιστοσύνης» στην ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ – «Προτεραιότητα ο GSI»
«Το έργο θα συμβάλει στην άρση της ενεργειακής απομόνωσης της Κύπρου, θα ενισχύσει την ασφάλεια εφοδιασμού του Ισραήλ και θα επιτρέψει αμφίδρομες ροές ηλεκτρικής ενέργειας μεταξύ της Ευρώπης και της Ανατολικής Μεσογείου»
Στιγμιότυπο από εργασίες ηλεκτρικής διασύνδεσης 14