Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Δολοφονία Kim Wall: Βρήκαν το πριόνι που την τεμάχισε ο εφευρέτης

Kim Wall

Οι αρχές της Δανίας εντόπισαν ένα πριόνι που εικάζουν ότι χρησιμοποιήθηκε από τον εφευρέτη Peter Madsen για να τεμαχίσει τη δημοσιογράφο Kim Wall.

Τα μέλη της δημοσιογράφου Kim Wall εντοπίστηκαν 11 μέρες μετά την εξαφάνισή της. Είχε πάει να πάρει συνέντευξη στον εφευρέτη Peter Madsen. Είχε επιβιβαστεί στο υποβρύχιο που είχε κατασκευάσει.

Το πριόνι βρέθηκε στον κόλπο Koge, νότια της Κοπεγχάγης. Στο ίδιο μέρος όπου βρέθηκε και το ακέφαλο πτώμα της Kim Wall. Στο ίδιο σημείο, στις 6 Οκτωβρίου, εντόπισαν οι δύτες το κεφάλι και τα πόδια της. Ήταν μέσα σε πλαστικές σακούλες.

Ο Peter Madsen κατηγορείται για τη δολοφονία της Kim Wall. Σταμάτησε να συνεργάζεται με τις αρχές όταν αποκαλύφθηκε ότι η 30χρονη είχε μαχαιρωθεί 15 φορές στο στήθος και τα γεννητικά της όργανα. Είτε λίγο πριν πεθάνει είτε μετά τον βίαιο θάνατό της.

“Το πριόνι εξετάζεται από ιατροδικαστές για να διαπιστωθεί αν είναι το φονικό εργαλείο στην υπόθεση θανάτου της δημοσιογράφου”, δήλωσε ο επιθεωρητής Jens Moller Jensen.

Kim Wall

Δολοφονία Kim Wall: Η εκδοχή του εφευρέτη

Η τελευταία φορά που είδαν ζωντανή τη δημοσιογράφο ήταν το απόγευμα της 10ης Αυγούστου. Είχαν φύγει με το υποβρύχιό του. Ο αυτοδίδακτος εφευρέτης και μηχανικός κρατείται από τις 11 Αυγούστου. Κατέθεσε στις αρχές πως η δημοσιογράφος πέθανε όταν έπεσε η καταπακτή στο κεφάλι της και πέταξε το πτώμα της στη θάλασσα. Επέμενε μάλιστα ότι το σώμα της ήταν άθικτο μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Η ανάκτηση ωστόσο των ακρωτηριασμένων μελών της διαψεύδουν κατηγορηματικά την εκδοχή των γεγονότων που έδωσε στην αστυνομία. Η νεκροψία δεν έδειξε κανένα σημάδια από κάταγμα στο κρανίο ούτε κανένα άλλο σημάδι βίας στο κρανίο.

Πηγή: Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις