Κόσμος

Δολοφονία Μαλτέζας δημοσιογράφου: Με ένα κινητό πυροδότησε ο δράστης στην βόμβα

Νέα στοιχεία βλέπουν το "φως" της δημοσιότητας σχετικά με την δολοφονίας της Μαλτέζας δημοσιογράφου Ντάφνι Καρουάνα Γκαλιζία. Σύμφωνα με την αστυνομία, είναι πιθανό η βόμβα που τοποθετήθηκε στο αυτοκίνητο να πυροδοτήθηκε από μακρυά, που σημαίνει ότι ο δράστης την παρακολουθούσε και περίμενε να μπει στο αμάξι.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η Μαλτέζα δημοσιογράφος ερευνούσε τα Panama Papers και είχε προκαλέσει πρόωρες εκλογές τον Ιούνιο στην Μάλτα με τις αποκαλύψεις της για την κυβέρνηση.

Η δολοφονία προκάλεσε σοκ στο νησί της και ο πρωθυπουργός Τζόζεφ Μούσκατ υποσχέθηκε να ανταμείψει οποιονδήποτε δώσει πληροφορίες σχετικά με αυτήν. Ωστόσο, οι τρεις γιοι της δημοσιογράφου απέρριψαν την προσφορά και αξίωσαν την παραίτησή του.

Ο Μαλτέζος πρωθυπουργός το αρνήθηκε και μετέβη σήμερα στις Βρυξέλλες για να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.

Τα στοιχεία έδωσε στην δημοσιότητα η κυβερνητική εκπρόσωπος.

«Τα στοιχεία που προέκυψαν μας κάνουν να πιστεύουμε ότι η βόμβα τοποθετήθηκε κάτω από το όχημα και πυροδοτήθηκε από μακριά» τόνισε η ίδια, προσθέτοντας ότι ειδικοί από άλλες χώρες θα κληθούν ώστε να βοηθήσουν στο να ταυτοποιηθεί το κινητό τηλέφωνο που χρησιμοποιήθηκε για την πυροδότηση του εκρηκτικού μηχανισμού.

malta

Δεν θα συνδράμει το FBI στις έρευνες

Σε μια συνέντευξη τύπου στη Βαλέτα, ο αρχηγός της αστυνομίας Λόρενς Κουτάζαρ διέψευσε ότι η βρετανική αστυνομία θα συμβάλει στις έρευνες μαζί με Ολλανδούς ειδικούς και μια ομάδα από το αμερικανικό FBI. Η εκπρόσωπος του Μουσκάτ είχε νωρίτερα αναφέρει την εμπλοκή Βρετανών αξιωματικών.

Σύμφωνα με τον αστυνομικό διοικητή, προς το παρόν δεν έχουν γίνει συλλήψεις και είναι νωρίς να συζητηθούν τα πιθανά κίνητρα. Επισήμανε ότι θα χρειαστούν εβδομάδες για να συλλεχθούν όλα τα στοιχεία από τον τόπο του εγκλήματος. Επιπλέον δεν επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που έδωσε μια πηγή από την αστυνομία της Μάλτας ότι χρησιμοποιήθηκαν εκρηκτικά τύπου Semtex.

Μουσκάτ: Δεν είμαστε κράτος μαφίας

Κατά την άφιξή του στη Σύνοδο των Βρυξελλών, ο Μουσκάτ αρνήθηκε ότι έχει δημιουργήσει ένα «κράτος μαφίας» στη Μάλτα. «Οπωσδήποτε όχι» απάντησε.

Την ίδια ώρα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο γνωστοποίησε ότι θα συνεδριάσει την επόμενη εβδομάδα για να συζητήσει το θέμα της προστασίας των δημοσιογράφων και της ελευθερίας των ΜΜΕ στη Μάλτα.

«Η Μάλτα είναι η Μέκκα για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος και τους φοροφυγάδες» δήλωσε ο βουλευτής των Πρασίνων Σβεν Γκίγκολντ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Κέιτ Μίντλετον «τράβηξε τα βλέμματα» στο Wimbledon – Η εντυπωσιακή εμφάνισή της με κόκκινο φόρεμα και η συγκινητική συνάντηση με 12χρονη παραπληγική
Η πριγκίπισσα της Ουαλίας, προστάτιδα του All England Lawn Tennis Club, εμφανίστηκε χαμογελαστή και χαιρέτισε το κοινό πριν πάρει τη θέση της στο Royal Box, όπου την υποδέχτηκαν με θερμό χειροκρότημα
Kate Middleton
Συγκλονιστικό βίντεο με θραύσματα ρωσικού πυραύλου που πέφτουν σε πάρκο στην Ουκρανία - Τέσσερις νεκροί, ανάμεσά τους ένα παιδί και 17 τραυματίες
Στο Κίεβο, οι πρώτες εκρήξεις σημειώθηκαν το πρωί, μερικά λεπτά αφού ήχησαν οι σειρήνες αεροπορικού συναγερμού, ενώ δώδεκα άνθρωποι τραυματίσθηκαν, μεταξύ των οποίων δύο παιδιά 10 και 11 ετών
Ουκρανία
«Στα μαχαίρια» Τραμπ και New York Times: Καταγγελίες σε 4 δημοσιογράφους για το ρεπορτάζ σχετικά με την ασφάλεια του νέου Air Force One
Η κλήτευση έγινε έπειτα από δημοσίευση άρθρων από τους New York Times που ισχυρίζονταν ότι το αεροπλάνο που χρησιμοποιούσε ο Τραμπ, δώρο από το Κατάρ, δεν ήταν αρκετά ασφαλές
Ο Ντόναλντ Τραμπ στο νέο Air Force One