Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Δολοφονία Τζορτζ Φλόιντ: Το υπόλοιπο της ζωής του στην φυλακή – «Φάτσα» με έως και 65 χρόνια ο Ντέρεκ Σόβιν

Τζορτζ Φλόιντ
Φωτογραφία αρχείου: Reuters

Γράφτηκε ιστορία στις ΗΠΑ. Το δικαστήριο της Μινεάπολης έκρινε ένοχο τον Ντέρεκ Σόβιν, τον 45χρονο πρώην αστυνομικό για τις κατηγορίες για ανθρωποκτονία, ακούσια ανθρωποκτονία και βιαιοπραγία που προκάλεσε τον θάνατο του Αφροαμερικανιού Τζορτζ Φλόιντ τον περασμένο Μάιο.

Το 12μελες σώμα ενόρκων ανέγνωσε την ετυμηγορία του λίγο μετά τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδας κρίνοντας τον Σόβιν ένοχο και για τις τρεις κατηγορίες που δικαζόταν.

Δείτε την ιστορική στιγμή

Ο πρώην αστυνομικός μεταφέρθηκε αμέσως μετά την ανάγνωση της απόφασης εκτός της αίθουσας του δικαστηρίου με χειροπέδες και θα οδηγηθεί στη φυλακή.

Ντέρεκ Σόβιν Τζορτζ Φλόιντ Ντέρεκ Σόβιν Τζορτζ Φλόιντ

Η ανακοίνωση της ετυμηγορίας σκόρπισε έκρηξη χαράς μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου αλλά και έξω από αυτό, με τον δικηγόρο της οικογένειας του 47χρονου που πέθανε με τόσο σκληρό και απάνθρωπο τρόπο και πυροδότησε ένα απίστευτο κύμα -δικαιολογημένης- οργής σε ολόκληρο τον κόσμο, να μιλά για ένα “σημείο καμπής στην ιστορία”.

«Ένοχος! Η δικαιοσύνη που αποδόθηκε με πόνο, αποδόθηκε τελικά στην οικογένεια του Τζορτζ Φλόιντ. Αυτή η ετυμηγορία είναι ένα σημείο καμπής στην ιστορία», είπε συγκεκριμένα ο δικηγόρος Μπεν Κραμπ.

Τι αντιμετωπίζει ο Σόβιν

Σύμφωνα με αμερικανικά Μέσα ενημέρωσης, η μέγιστη ποινή και για τις τρεις κατηγορίες φτάνει ως και τα 65 χρόνια στην φυλακή, κάτι που σημαίνει πως το πιθανότερο σενάριο είναι ο 45χρονος άνδρας να περάσει το υπόλοιπο της ζωής του πίσω από τα κάγκελα…

Click4more: Τώρα μπορούν να αναπνεύσουν! Λύτρωση για τις ΗΠΑ η καταδίκη του δολοφόνου του Τζορτζ Φλόιντ

Λίγο αφότου ο δικαστής Peter Cahill διάβασε την ετυμηγορία, ανακοίνωσε τα επόμενα -τεχνικά- βήματα της διαδικασίας, προγραμματίζοντας την ανάγνωση της τελικής ποινής σε οκτώ εβδομάδες από σήμερα.

Είπε ακόμη πως το δικαστήριο θα εξετάσει τα επιχειρήματα που παρέδωσε γραπτώς ο κατηγορούμενος μέσα στην εβδομάδα για να βγάλει συμπεράσματα. Έπειτα θα γίνει μια προκαταρκτική έρευνα αναφορικά με την ποινή, που θα διαρκέσει ένα μήνα για να φτάσουμε σε δύο μήνες στην τελική ανακοίνωση από το δικαστήριο.

Με πληροφορίες από: CNN
Φωτογραφίες: Reuters.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις