Κόσμος

Δολοφονούν και ακρωτηριάζουν άλογα! Μυστήριο και ανησυχία για τις απανωτές επιθέσεις

Οπλισμένοι με μαχαίρια και απίστευτη αγριότητα άγνωστοι έχουν βάλει στο στόχαστρό τους άλογα και πόνι σε αγρούς ανά την Γαλλία, πραγματοποιώντας επιθέσεις που παραπέμπουν σε τελετουργικούς φόνους και ακρωτηριασμούς.

Η αστυνομία είναι έντονα προβληματισμένη από τις μακάβριες επιθέσεις και σε πολλές περιπτώσεις δολοφονίες αλόγων. Τις περισσότερες φορές οι δράστες κόβουν το αυτί–συνήθως το δεξί–του αλόγου– κάτι που παραπέμπει στο τρόπαιο που παίρνει ο ταυρομάχος (δηλαδή το δεξί αυτί του ταύρου) στις ταυρομαχίες ή τα γεννητικά τους όργανα.

Ελεύθερος 50χρονος που είχε τεθεί υπό κράτηση

Στο πλαίσιο της έρευνας για τις επιθέσεις, η γαλλική αστυνομία έθεσε χθες σε προσωρινή κράτηση έναν ύποπτο, ο οποίος όμως στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος.

Ο 50χρονος συνελήφθη στο σπίτι του στην Αλσατία έπειτα από ένα σκίτσο ενός άνδρα που δόθηκε στη δημοσιότητα στο τέλος του περασμένου μήνα σχετικά με μια επίθεση στην Ιόν, βορειοδυτικά της Ντιζόν.

Δεκάδες άλογα έχουν δολοφονηθεί ή ακρωτηριαστεί φέτος με την τελευταία επίθεση να καταγράφεται την περασμένη Κυριακή νότια της Ντιζόν.

click4more: Ράπερ θέλει να φτιάξει… την πραγματική Wakanda!

Ο ιδιοκτήτης του αλόγου κάλεσε την αστυνομία γύρω στις 02:00 τοπική ώρα όταν είδε στο αγρόκτημά φώτα από λάμπα.

Το άλογό του δεν είχε δεχτεί βαριά επίθεση.

Μυστήριο με τα κίνητρα των επιθέσεων

Η αστυνομία δεν γνωρίζει για ποιόν λόγο στοχοποιούνται άλογα, ούτε αν πρόκειται για έναν δράστη ή αν οι αρχικές επιθέσεις προκάλεσαν μιμητές.

Ο ύποπτος τέθηκε προσωρινά σε κράτηση το πρωί της Δευτέρας στην πόλη Ναμπσάιμ, κοντά στο γερμανικό σύνορο, αλλά λίγες ώρες αργότερα αφέθηκε ελεύθερος καθώς επιβεβαιώθηκε το άλλοθί του από την αστυνομία.

Από την εξέταση των αρχείων του κινητού του τηλεφώνου δεν προέκυψε κάποιο ενοχοποιητικό στοιχείο, ούτε ότι βρισκόταν στην περιοχή της Ιόν την ώρα της επίθεσης της 24ης Αυγούστου, φέρεται να δήλωσε ο εισαγγελέας.

Εξάλλου κατά την έρευνα που έγινε στο σπίτι του δεν βρέθηκε κάποιο ενοχοποιητικό στοιχείο. Ωστόσο, το όνομά του δεν αφαιρέθηκε από τον κατάλογο με τα ονόματα των υπόπτων.

Αστυνομικοί σε όλη τη χώρα έχουν ξεκινήσει 153 έρευνες σχετικά με επιθέσεις σε άλογα και οι αρχές κάλεσαν τους ιδιοκτήτες αλόγων να βρίσκονται σε επαγρύπνηση και να αποφύγουν “να πάρουν τον νόμο στα χέρια τους”.

Η αστυνομία εκτιμά πάντως ότι πιθανόν να πρόκειται για σατανιστικές τελετές.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το Ισραήλ «επιστρέφει» στην εκεχειρία μετά το μπαράζ επιθέσεων κατά της Χαμάς στη Γάζα – «Πάγωσε» η μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας
Τα σχέδια εκεχειρίας που συμφωνήθηκαν στις 10 Οκτωβρίου στο αιγυπτιακό θέρετρο Σαρμ Ελ Σέιχ φαίνεται ότι, ανά πάσα στιγμή, μπορεί να τιναχτούν στον αέρα
Πυκνοί καπνοί έπειτα από τις αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας
Μουσείο του Λούβρου: Αυτά είναι τα κοσμήματα που εκλάπησαν μετά τη θεαματική ληστεία – Σώθηκε το «καταραμένο» διαμάντι
Η λεία, ανεκτίμητης πολιτιστικής αξίας, περιλαμβάνει οκτώ εξαιρετικά κοσμήματα που αφηγούνται την ιστορία των βασιλισσών και αυτοκρατειρών της Γαλλίας, τα οποία κλάπηκαν μέσα σε μόλις 7 λεπτά από τη Γκαλερί Απόλλων
Κολιέ και σκουλαρίκια με σμαράγδια από το σετ κοσμημάτων της Μαρίας-Λουίζας
Μουσείο του Λούβρου: Βίντεο από τη στιγμή που οι διαρρήκτες κλέβουν τα κοσμήματα στη Γκαλερί Απόλλων
Οι εικόνες δείχνουν έναν από τους διαρρήκτες τη στιγμή που κλέβει τα κοσμήματα στο Λούβρο - Η λίστα των κλεμμένων αντικειμένων αποκαλύφθηκε από το γαλλικό υπουργείο Πολιτισμού
Στιγμιότυπο από το βίντεο που τραβήχτηκε μέσα στο Λούβρο, όταν ο ληστής κλέβει τα κοσμήματα