Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Δραματικές στιγμές: “Πηδήξτε από το αεροπλάνο” [pics, vid]

Δραματικές στιγμές: “Πηδήξτε από το αεροπλάνο” [pics, vid]

Τον απόλυτο τρόπο έζησαν επιβάτες αεροπλάνο της Virgin, όταν βρήκαν ένα απειλητικό σημείωμα στην τουαλέτα και έτρεξαν να βγουν από το αεροπλάνο. Η δραματική αναγκαστική εκκένωση έγινε χωρίς να τραυματιστεί κανείς και ο “χιουμορίστας” που είχε όρεξη για πλακίτσα, συνελήφθη.

«Βγείτε έξω, τρέξτε, τρέξτε» ήταν η “εντολή” που άκουσαν οι επιβάτες της πτήσης μόλις προσγειώθηκε το αεροπλάνο της Virgin που είχε απογειωθεί από το Σίδνεϊ με προορισμό το Άλμπουρι της Νέας Νότιας Ουαλίας στην Αυστραλία.

Οι πόρτες άνοιξαν και οι επιβάτες πήδηξαν από ύψος 1,2 μέτρων στην πίστα του αεροδρομίου, ενώ το πλήρωμα τους είπε να αφήσουν πίσω τις βαλίτσες τους. Η αστυνομία έλαβε την πληροφορία ότι ένα αντικείμενο βρέθηκε στην τουαλέτα του αεροπλάνου.

Η Wendy Willett, συνταξιούχος επιβάτης της πτήσης, που καθόταν απέναντι από τον 30χρονο που συνελήφθη είπε πως η αεροσυνοδός φώναζε «εκκενώστε, εκκενώστε. Αφήστε όλα τα πράγματά σας πίσω, πηδήξτε από το παράθυρο». Όσο για τον άνδρα που φέρεται να βρίσκεται πίσω από το κακόγουστο “αστείο”; «Διάβαζε ένα βιβλίο την περισσότερη ώρα της πτήσης από το Σίδνεϊ, αλλά κάποια στιγμή σηκώθηκε και πήγε στην τουαλέτα».

Εκεί άφησε και το σημείωμα πως μέσα στο αεροπλάνο υπήρχε βόμβα. Ο άνδρας μάλιστα ακολούθησε τους υπόλοιπους επιβάτες και πήδηξε έξω από το αεροπλάνο, αλλά αμέσως η αστυνομικοί τον έριξαν στο έδαφος και του πέρασαν χειροπέδες.

«Το αεροπλάνο προσγειώθηκε στις 09:35 και μέσα σε πέντε λεπτά είχαμε ασφαλίσει και τους επιβάτες και το αεροπλάνο», είπε ο επικεφαλής της αστυνομίας

Ο πανικός προκλήθηκε μόλις μια μέρα από την ομιλία πολίτη από ένοπλο στη Μελβούρνη, για την οποία την ευθύνη έσπευσε να αναλάβει το Ισλαμικό Κράτος.

Με πληροφορίες από Daily Mail και Daily Telegraph

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε