Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Δρέσδη: Περιπετειώδης εξουδετέρωση βόμβας του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου

Δρέσδη:  Περιπετειώδης εξουδετέρωση βόμβας του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου

Πυρκαγιά προκάλεσε η επιχείρηση εξουδετέρωσης μίας ξεχασμένης βόμβας στην Δρέσδη. Την γερμανική πόλη που έγινε παρανάλωμα του πυρός κατά τους συμμαχικούς βομβαρδισμούς στο φινάλε του τελευταίου μεγάλου πολέμου.

Περίπλοκη αποδείχτηκε η -κατά τα άλλα- ελεγχόμενη έκρηξη μίας βόμβας του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στη γερμανική πόλης της Δρέσδης. Ο μηχανισμός εξερράγη μεν κανονικά, ωστόσο προκλήθηκε πυρκαγιά, ανακοίνωσε σήμερα η τοπική αστυνομία. Δεν υπήρξαν τραυματισμοί, όμως “η κατάσταση απαιτεί προσοχή”, ανέφερε στο Twitter η αστυνομία. Η βόμβα ανακαλύφθηκε την Τρίτη σε εργοτάξιο στο κέντρο της πόλης, κοντά στον σταθμό των τρένων.

Η κινητοποίηση των αρχών ήταν τεράστια. Περίπου 9.000 κάτοικοι απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους. Ανάμεσά τους και ένοικοι δύο οίκων ευγηρίας και οι ασθενείς σ΄ ένα νοσοκομείο.

Τα μέτρα ασφαλείας προκάλεσαν μποτιλιάρισμα και ακυρώσεις πτήσεων στο αεροδρόμιο.

Δρέσδη: Σήμερα και χθες

Η Δρέσδη (γερμανικά Dresden) είναι πρωτεύουσα του ομόσπονδου κρατιδίου της Σαξονίας. Κτισμένη σε μία κοιλάδα στον ποταμό Έλβα, έχει πληθυσμό 541.304 κατοίκων (2014).  Καταστράφηκε ολοσχερώς κατά τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς των Συμμάχων, τον Φεβρουάριο του 1945. Μία από αυτές τις βόμβες ανακαλύφθηκε τώρα, ξυπνώντας μνήμες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις