Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Drones κατά τρομοκρατών στην Αυστραλία

Drones κατά τρομοκρατών στην Αυστραλία
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟ EUROKINISSI

Την χρήση drones στο πλαίσιο της Αντιτρομοκρατικής Στρατηγικής 2018-2021, ανακοίνωσε η αστυνομία στην πολιτεία της Βικτώρια στην Αυστραλία.

Τα drones θα χρησιμοποιούνται για την παρακολούθηση μεγάλων συγκεντρώσεων όπως ο επερχόμενος μεγάλος τελικός ποδοσφαίρου, ενώ θα υπάρξει ειδική εκπαίδευση σε αξιωματούχους, οι οποίοι θα τους βοηθά να ταυτοποιούν πιο εύκολα τους υπόπτους.

Η τοπική αστυνομία της Βικτώρια έχει μεγάλες επιτυχίες τα τελευταία χρόνια καθώς κατάφερε με στοχευμένες συλλήψεις, να αποφύγει μεγάλες τρομοκρατικές ενέργειες, όπως μια επίθεση με εκρηκτικά στην Μελβούρνη.

Πρόσφατα η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι είχε πληροφορίες για τρομοκρατική επίθεση σε μεγάλο εμπορικό κέντρο της Μελβούρνης, ωστόσο αξιωματούχοι δήλωσαν ότι οι απειλές αυτές προέρχονται από το εξωτερικό και δεν αποτέλεσαν ποτέ αξιόπιστη απειλή.

Η νέα στρατηγική θα εστιάζει στην έγκαιρη παρέμβαση, ενώ η αστυνομία θα συνεργάζεται με εμπειρογνώμονες για την ψυχική υγεία προκειμένου να αντιμετωπίσει πιθανές απειλές πριν αυτές εξελιχθούν σε βίαιες πράξεις.

“Η πρόληψη είναι πολύ καλύτερη από τη θεραπεία και έχουμε δεσμευτεί να προλάβουμε όσους επιδιώκουν να αναπτύξουν τρομοκρατική συμπεριφορά” λένε ανώτεροι αξιωματικοί της αστυνομίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις