Κόσμος

Δύο γερανοί κατέρρευσαν πάνω σε σπίτια στην Ολλανδία

Δύο γερανοί που πραγματοποιούσαν εργασίες ανακαίνισης μιας γέφυρας και μετέφεραν ένα τεράστιο κομμάτι της γέφυρας κατέρρευσαν σήμερα πάνω σε κτίρια στο Όλφεν αν ντεν Ρεν (δυτική Ολλανδία), με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον 20 άνθρωποι, γνωστοποίησαν οι αρχές.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Δραματικές εικόνες κατέγραψε ο φακός τη στιγμή του ατυχήματος: το κομμάτι οδοστρώματος που μεταφέρουν οι δύο γερανοί ταλαντεύεται εκτός ελέγχου και καταπλακώνει σπίτια, ενώ ακούγονται οι φωνές των περαστικών.

«Δύο (ανυψωτικοί) γερανοί και ένα τμήμα της γέφυρας που μετέφεραν έπεσαν πάνω σε πέντε σπίτια συνολικά» είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Τον Κουτ, εκπρόσωπος τύπου της πυροσβεστικής στην περιοχή της κεντρικής Ολλανδίας.

«Περίπου είκοσι άνθρωποι έχουν τραυματιστεί» σύμφωνα με έναν πρώτο απολογισμό των ομάδων διάσωσης, προσέθεσε ο ίδιος, χωρίς να μπορεί να διευκρινίσει τη σοβαρότητα των τραυμάτων τους.

Ελικόπτερα και ασθενοφόρα έχουν σπεύσει στο σημείο για να μεταφέρουν τους τραυματίες στα νοσοκομεία.

Πολλά κτίρια ισοπεδώθηκαν και οι άνδρες των ομάδων διάσωσης αναζητούν τυχόν εγκλωβισμένους στα χαλάσματα.

Σύμφωνα με ένα από τα βίντεο που καταγράφει το ατύχημα και το οποίο μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο NOS, το περιστατικό συνέβη τη στιγμή που οι δύο γερανοί μετέφεραν μαζί ένα κομμάτι οδοστρώματος το οποίο επρόκειτο να τοποθετηθεί στη γέφυρα Reine Juliana όπου βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες ανακαίνισης.

Ο πρώτος γερανός κατέρρευσε μαζί με το τμήμα της ασφάλτου. Καθώς το βάρος της φορτηγίδας όπου είχαν εγκατασταθεί μετατοπίστηκε, ακολούθησε ο δεύτερος γερανός. Οι δύο γερανοί έπεσαν πάνω σε πολλά κτίρια, κυρίως σε ένα κατάστημα μεταχειρισμένων ειδών και ένα κατάστημα πώλησης εξοπλισμού ζωγραφικής και σχεδίου, μετέδωσε το NOS, σύμφωνα με το οποίο ο αριθμός των ανθρώπων που βρίσκονταν στα καταστήματα την ώρα του ατυχήματος είναι άγνωστος.

«Πρόκειται για έναν εμπορικό δρόμο» σχολίασε απλά ο Κουτ.

Οι δύο γερανοί χρησιμοποιούνταν στις εργασίες ανακαίνισης της γέφυρας Reine Juliana. Οι γερανοί είχαν εγκατασταθεί σε φορτηγίδες που έπλεαν στο κανάλι.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Στη φυλακή ο χρυσοχόος που πυροβόλησε και σκότωσε δύο ληστές στο Μιλάνο - «Ο Ματαρέλα απένειμε χάρη σε διακινητή που δολοφόνησε 30 ανθρώπους»
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ματέο Σαλβίνι, τάχθηκε υπέρ της απονομής χάριτος ενώ ο πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα, υπενθύμισε ότι αυτό αποτελεί αποκλειστικά δική του αρμοδιότητα
Mario Roggero
Ντόναλντ Τραμπ: Σχέδιο για συνδρομή έως 100.000 δολάρια τον μήνα για ταχύτερη πρόσβαση στις αναρτήσεις του στο Truth Social
Η εταιρεία του Ντόναλντ Τραμπ φέρεται να εξετάζει νέα υπηρεσία για επενδυτές και τράπεζες καθώς οι αναρτήσεις του προέδρου επηρεάζουν άμεσα τις αγορές
Ντόναλντ Τραμπ