Κόσμος

Δύο ρουκέτες “έσκασαν” κοντά σε αεροδρόμιο της Τουρκίας!

Δύο ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν από το έδαφος της Συρίας έπεσαν σήμερα κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο του Γκαζίαντεπ, μιας μεγάλης πόλης στη νότια Τουρκία, σε απόσταση περίπου 40 χλμ. από τα σύνορα, χωρίς να προκαλέσουν θύματα, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Dogan. 

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μία από τις ρουκέτες έπεσε στον κήπο ενός συγκροτήματος κατοικιών για τους υπαλλήλους του αεροδρομίου Ογκουζελί του Γκαζίαντεπ και η άλλη σε ένα άδειο οικόπεδο, χωρίς να τραυματιστεί κανείς, σύμφωνα με το Dogan.
Στρατιωτικοί αξιωματούχοι και ο κυβερνήτης της επαρχίας Γκαζίαντεπ μετέβησαν επιτόπου, ανέφερε το πρακτορείο, σύμφωνα με το οποίο το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 10:50 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδας), χωρίς να δίνει άλλες λεπτομέρειες.

Πολλά πυρά ρουκετών, που αποδίδονται από τις τουρκικές αρχές στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, έχουν πλήξει φέτος τη μεθοριακή πόλη Κιλίς. Σπάνια, ωστόσο, οι ρουκέτες φθάνουν σε τόσο βάθος μέσα στο τουρκικό έδαφος: το αεροδρόμιο του Γκαζίαντεπ απέχει περίπου 40 χλμ. από τα σύνορα με τη Συρία.

Είναι αδύνατο προς το παρόν να λεχθεί αν πρόκειται για “αδέσποτα” πυρά που εβλήθησαν στη διάρκεια μαχών στη βόρεια Συρία ή για ομοβροντία με στόχο το αεροδρόμιο.
Τον περασμένο μήνα πολλοί ευρωπαίοι ηγέτες, ανάμεσά τους η γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, είχαν επισκεφθεί το Γκαζίαντεπ. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Τσουχτερή» αποζημίωση 400 εκατ. δολαρίων στο TikTok για τη συλλογή προσωπικών δεδομένων παιδιών
Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ κατέθεσε αγωγή σε βάρος του TikTok το 2024 κατηγορώντας την πλατφόρμα ότι επέτρεπε σε παιδιά ηλικίας κάτω των 13 ετών να δημιουργούν λογαριασμούς χωρίς γονική συναίνεση
TikTok
Φονικό διπλό ρωσικό χτύπημα σε εμπορικό κέντρο στην Ουκρανία – 16 νεκροί, δύο παιδιά μεταξύ των αγνοουμένων
Ο Ζελένσκι τόνισε ότι το δεύτερο ρωσικό drone έπληξε το εμπορικό κέντρο μισή ώρα μετά το πρώτο, καταγγέλλοντας ότι επρόκειτο για σκόπιμη απόπειρα να στοχοθετηθούν τα σωστικά συνεργεία
Πολύνεκρη ρωσική επίθεση στο Κρίβι Ριχ
«Πέρασε» του Τραμπ – Το ανώτατο δικαστήριο έδωσε άδεια να συνεχιστούν τα έργα της αίθουσας χορού στον Λευκό Οίκο
Οι δικηγόροι της αμερικανικής κυβέρνησης επανέλαβαν τον ισχυρισμό του Τραμπ ότι το έργο είναι αναγκαίο για λόγους ασφαλείας, επικαλούμενοι τις απόπειρες δολοφονίας εναντίον του
Το «Marine One» του Αμερικανού Προέδρου στον Λευκό Οίκο όπου γίνονται εργασίες για τη νέα αίθουσα χορού