Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Δυο συλλήψεις για τις γυμνές φωτογραφίες σε πυραμίδα στην Αίγυπτο!

Δυο συλλήψεις για τις γυμνές φωτογραφίες σε πυραμίδα στην Αίγυπτο!

Μια νεαρή γυναίκα και ένας καμηλιέρης συνελήφθησαν στην Αίγυπτο, καθώς διευκόλυναν ένα ζευγάρι να αποκτήσει πρόσβαση σε μια πυραμίδα και να βγάλει γυμνές φωτογραφίες!

Το περιστατικό με τις γυμνές φωτογραφίες στην πυραμίδα στη Γκίζα έχει προκαλέσει κατακραυγή στην Αίγυπτο και οι αρχές ψάχνουν να βρουν ποιοι βοήθησαν το ζευγάρι να φτάσει εκεί και να τραβήξει τις φωτογραφίες.

«Η έρευνα οδήγησε στο συμπέρασμα ότι ο καμηλιέρης των πυραμίδων, ένας άνδρας 54 ετών εμπλέκεται στην υπόθεση, καθώς φέρεται να βοήθησε τους Δανούς να εισέλθουν στον χώρο τη νύχτα της 29ης Νοεμβρίου με αντάλλαγμα το ποσό των 4000 αιγυπτιακών λιρών (200 ευρώ)», αναφέρει το υπουργείο Εσωτερικών σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε.

Ακόμη συνελήφθη και μια γυναίκα 31 ετών, που έφερε σε επαφή το ζευγάρι με τον καμηλιέρη. Οι δυο συλληφθέντες ομολόγησαν τη συμμετοχή τους και θα οδηγηθούν ενώπιον εισαγγελέα.

Ο Δανός φωτογράφος Αντρέας Χβιντ έδωσε στη δημοσιότητα την περασμένη εβδομάδα φωτογραφίες του ιδίου ενώ είναι γυμνός, συντροφιά με μια φίλη του, τα χαρακτηριστικά της οποίας δεν διακρίνονται έπειτα από τεχνική επεξεργασία των φωτογραφικών στιγμιότυπων. Οι δυο τους βρίσκονται, όπως φαίνεται σε πυραμίδα στην περιοχή της Γκίζας.

Εκτός των φωτογραφιών, ένα βίντεο, με πρωταγωνιστές το ίδιο ζευγάρι, τον φωτογράφο και τη φίλη του, αναρτήθηκε στο YouTube την 8η Δεκεμβρίου. Εκεί διακρίνεται το ζευγάρι να κατεβαίνει από μια πυραμίδα, μέσα στο σκοτάδι. Κατόπιν η γυναίκα, με την πλάτη στο φακό, αρχίζει να γδύνεται. Το βίντεο έχει συγκεντρώσει έως σήμερα 4,5 εκατομμύρια προβολές.

Τα φωτογραφικά στιγμιότυπα και το βίντεο πυροδότησαν μια διαμάχη στην Αίγυπτο, καθώς ορισμένοι έκριναν πως στις σκηνές αποτυπώνονται παράνομες ενέργειες, ασεβείς προς την πολιτιστική κληρονομιά της χώρας.

Ο υπουργός Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου Χάλεντ ελ Ενάνι είχε κάνει λόγο για «πορνογραφικό βίντεο» και «παραβίαση των κανόνων δημόσιας ηθικής». Είχε διαβεβαιώσει ότι οι Αιγύπτιοι που ήταν υπεύθυνοι για το σκάνδαλο, θα τιμωρηθούν.

Σε μια συνέντευξη στη δανέζικη εφημερίδα, ο Χβιντ, ηλικίας 23 ετών, εξήγησε ότι «ονειρευόταν εδώ και πολλά χρόνια να ανέβει σε αυτήν τη μεγάλη πυραμίδα. Η ιδέα μιας γυμνής φωτογράφισης υπήρχε επίσης εδώ και καιρό».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις