Τρίτη, 19 Μαρ.
16oC Αθήνα

Δύσκολοι καιροί για… ακροδεξιούς! Παραιτήθηκε από το Breitbart News ο Στιβ Μπάνον

Μπάνον Breitbart News

Όλο και χειρότερα για τον πρώην στενό συνεργάτη του Ντόναλντ Τραμπ. Ο Στιβ Μπάνον, λίγους μήνες μετά την αποπομπή του από τον Λευκό Οίκο αναγκάζεται να εγκαταλείψει και το (ακροδεξιό) site που ο ίδιος δημιούργησε: το Breitbart News.

Ο Στιβ Μπάνον ήταν από τους πιο στενούς συνεργάτης του Τραμπ. Αλλά οι απόψεις του αποδείχθηκαν πιο ακροδεξιές απ’ ό,τι μπορούσε να αντέξει ο Λευκός Οίκος. Και ο Τραμπ αναγκάστηκε να τον διώξει. Και μετά, ήρθε το βιβλίο «Φωτιά και Οργή…» να κάνει τα πράγματα ακόμα χειρότερα.

Ο άλλοτε σύμβουλος στρατηγικής του Αμερικανού προέδρου ήταν από εκείνους που… «κελάηδησαν» για να μπορέσει ο Μάικλ Γουλφ να γράψει το βιβλίο «Φωτιά και Οργή: Μέσα στον Λευκό Οίκο του Τραμπ».

Το βιβλίο προκάλεσε σάλο. Και τη… φωτιά και την οργή του προέδρου των ΗΠΑ. Ο οποίος τα έβαλε δημόσια με τον πρώην συνεργάτη του. Και ο Μπάνον βρέθηκε σε μια θέση που ποτέ δεν φανταζόταν.

Αντίο Μπάνον στο Breitbart

Ο Μπάνον, σύμφωνα με το βιβλίο, υποστήριξε ότι ο γιος του Τραμπ, Ντόναλντ Τζούνιορ διέπραξε «προδοσία» όταν συναντήθηκε με μια Ρωσίδα δικηγόρο κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας.

Η συγγνώμη του Μπάνον δεν έσβησε τη… φωτιά. Και έτσι την Τρίτη έφτασε η στιγμή να τον αφήσει (τον Μπάνον) και το “παιδί” του (Breitbart). Μετά τον Λευκό Οίκο, του έδειξε την “πόρτα” και αυτό που ο ίδιος είχε δημιουργήσει.

Ο πρώην σύμβουλος του Τραμπ παραιτήθηκε από τη θέση του εκτελεστικού προέδρου του ειδησεογραφικού site Breitbart News. Το οποίο απευθύνεται κυρίως στην αμερικανική δεξιά και άκρα δεξιά.

«Ο Στιβ είναι ένα πολύτιμο κομμάτι της κληρονομιάς μας και θα είμαστε για πάντα ευγνώμονες για τη συνεισφορά του και για όσα μας βοήθησε να καταφέρουμε», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Breitbart, Λάρι Σόλοβ με ανακοίνωσή του.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις