Κόσμος

Δυστύχημα σε ορυχείο στην Κίνα: Ένας νεκρός και 19 ανθρακωρύχοι εγκλωβισμένοι

Ένας ανθρακωρύχος έχασε τη ζωή του και άλλοι 19 παραμένουν εγκλωβισμένοι κάτω από το έδαφος, μετά την κατάρρευση και την πλημμύρα που σημειώθηκε σήμερα σε ένα ανθρακωρυχείο στην Κίνα. Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο μετά τις 12.00 (07.00 ώρα Ελλάδας) στον αυτόνομο νομό του Θιβέτ Χαϊμπέι, στην επαρχία Τσινχάι. 

Δύο εργάτες, ο ένας εκ των οποίων πέθανε, βγήκαν από το ορυχείο, που βρίσκεται στην περιοχή Ρεσούι, εξήγησε το Γραφείο. Διασώστες και πυροσβέστες επιχειρούν στο σημείο του δυστυχήματος. Οι αρχές δεν έχουν δώσει πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση των ανθρώπων που παραμένουν εγκλωβισμένοι κάτω από το έδαφος, ούτε διευκρίνισαν σε τι βάθος ενδέχεται να βρίσκονται.

Σύμφωνα με το Γραφείο Διαχείρισης Εκτάκτων Καταστάσεων, στο ορυχείο σημειώθηκε «κατάρρευση ενός στρώματος λάσπης». Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV επανέλαβε αυτόν τον όρο, μιλώντας παράλληλα για τη «διείσδυση νερού», ενώ το πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα κάνει λόγο για μια «πλημμύρα».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή φωτογραφίας: Reuters (Αρχείου)

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Πάγωσαν» Δανία, Ρωσία, ΗΠΑ και Ιαπωνία – Εικόνες χάους στους δρόμους που «βούλιαξαν» στο χιόνι
Στην Κοπεγχάγη αυτοκίνητα κόλλησαν στο χιόνι, στην Αγία Πετρούπολη τα κανάλια πάγωσαν, το Τόκιο ντύθηκε στα λευκά, ενώ η Νέα Υόρκη αντιμετωπίζει το πιο ακραίο ψύχος από το 2018
Άνδρας καθαρίζει το χιόνι στο Άαλμποργκ της Δανίας
Έξι νεκροί μετά την κατάρρευση πολυκατοικίας στον Λίβανο - Αναφορές για 7 τραυματίες και αγνοούμενους στα ερείπια
Ο Λιβανέζος πρόεδρος ζήτησε την πλήρη κινητοποίηση όλων των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης για τη διεξαγωγή επιχειρήσεων διάσωσης και την παροχή καταφυγίου σε κατοίκους μέσα και γύρω από το κτίριο που κατέρρευσε
Λίβανος
Νέα ποινή φυλάκισης για τη νομπελίστρια ειρήνης Ναργκίς Μοχαμαντί: Καταδικάστηκε σε 6 χρόνια κάθειρξης
«Καταδικάσθηκε σε έξι χρόνια κάθειρξη για συνάθροιση και συνεννόηση για τη διάπραξη εγκλημάτων», δήλωσε ο δικηγόρος της προσθέτοντας ότι της επιβλήθηκε επίσης διετής απαγόρευση εξόδου από τη χώρα
Narges Mohammadi
Αρκετοί εγκλωβισμένοι και τραυματίες μετά από κατάρρευση πολυκατοικίας και εκδήλωση πυρκαγιάς στο Λίβανο
Η εθνική ένωση ιδιοκτητών ακινήτων σε δήλωσή της χαρακτήρισε την κατάρρευση ως αποτέλεσμα «κατάφωρης αμέλειας και ελλείψεων του λιβανικού κράτους όσον αφορά την ασφάλεια των πολιτών και τη στέγαση τους»
Λίβανος