Κόσμος

Δυστύχημα στο Βιετνάμ: 34 νεκροί εκ των οποίων 8 παιδιά από την ανατροπή τουριστικού σκάφους στον κόλπο Χα Λονγκ

Οι περισσότεροι από τους επιβάτες ήταν τουρίστες, συμπεριλαμβανομένων περίπου 20 παιδιών, από το Ανόι

Ένα τραγικό περιστατικό σημειώθηκε σήμερα (19.07.2025) στο Βιετνάμ, όταν ένα τουριστικό σκάφος ανετράπη, ενώ έπλεε στον κόλπο Χα Λονγκ, με αποτέλεσμα δεκάδες άνθρωποι να χάσουν την ζωή τους.

Όπως αναφέρουν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης του Βιετνάμ, το «Wonder Sea» έπλεε στον κόλπο Χα Λονγκ με περίπου 50 άτομα, συμπεριλαμβανομένων πέντε μελών του πληρώματος, όταν περί τις 2 μ.μ. (τοπική ώρα) ισχυροί άνεμοι στην περιοχή κατάφεραν να ανατρέψουν το τουριστικό σκάφος.

«Το απόγευμα της 19ης Ιουλίου το τουριστικό σκάφος Wonder Sea με 53 επιβαίνοντες ανατράπηκε. Η ακτοφυλακή διέσωσε 11 άτομα και ανέσυρε 34 πτώματα» ανέφερε ο ενημερωτικός ιστότοπος VNExpress.

Στο πλοίο επέβαιναν 48 επιβάτες και πέντε μέλη πληρώματος. Τουλάχιστον 20 από τους τουρίστες ήταν μικρά παιδιά. 

Βιετνάμ - τουριστικό σκάφοςΠλάνα από την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης / EPA / VIETNAM NEWS AGENCY

Η ανατροπή του σκάφους οφείλεται στην αιφνίδια και σφοδρή νεροποντή που ξεκίνησε την ώρα που πραγματοποιούσε ξενάγηση σε μια τοποθεσία που έχει χαρακτηριστεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς από την Unesco.

«Πήρα μια βαθιά ανάσα, κολύμπησα μέσα από έναν διάδρομο, βούτηξα και μετά ξαναβγήκα στην επιφάνεια. Φώναζα βοήθεια και με τράβηξαν σε ένα σκάφος οι στρατιώτες που επέβαιναν εκεί» αφηγήθηκε ένα 10χρονο παιδί στο κρατικό μέσο ενημέρωσης VietnamNet.

Η επιχείρηση διάσωσης συνεχίζεται μέσα στη νύχτα, ώστε να εντοπιστούν και οι υπόλοιποι οκτώ αγνοούμενοι.

Ο πρωθυπουργός, Φαμ Μινχ Τσινχ, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων και ζήτησε από τα υπουργείο Άμυνας και Δημόσιας Ασφάλειας να οργανώσουν επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης.

Βιετνάμ - τουριστικό σκάφοςΣωστικά συνεργεία στο σημείο της τραγωδίας / EPA / VIETNAM NEWS AGENCY

Οι αρχές «θα ερευνήσουν και θα ρίξουν φως στα αίτια του δυστυχήματος» ανέφερε στην ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της κυβέρνησης.

«Γύρω στις 14.00 το μεσημέρι, ο ουρανός σκοτείνιασε» αφηγήθηκε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Τραν Τρονγκ Χουνγκ, ένας κάτοικος της περιοχής. «Έπεφτε χαλάζι, χοντρό σαν δάχτυλο, ακολούθησαν καταρρακτώδης βροχή και αστραπές», είπε.

Καταιγίδα έπληξε σήμερα και τις επαρχίες Θάι Νγκουγέν και Μπακ Νινχ, καθώς και το Ανόι, την πρωτεύουσα, όπου πολλά δέντρα ξεριζώθηκαν από τους θυελλώδεις ανέμους.

Εκατομμύρια άνθρωποι επισκέπτονται κάθε χρόνο τον Κόλπο του Αλόνγκ, έναν από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς στο Βιετνάμ που φημίζεται για τα γαλαζοπράσινα νερά του και τα ασβεστολιθικά νησάκια με τα τροπικά δάση.

Το 2024 30 σκάφη βυθίστηκαν στην επαρχία Κουάνγκ Νινχ του Βιετνάμ, στον Κόλπο του Αλόνγκ, που επλήγη από τον τυφώνα Γιαγκί.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Axios: Πρόταση Ιράν για συνομιλίες ενός μήνα με ΗΠΑ για άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ και άρση του ναυτικού αποκλεισμού
Το σχέδιο προβλέπει μια δεύτερη φάση συνομιλιών μόνο μετά την επίτευξη της αρχικής συμφωνίας, με μια επιπλέον περίοδο διαπραγματεύσεων ενός μήνα που θα επικεντρώνεται στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν
Στενά του Ορμούζ
Η ατάκα του Τραμπ για «πειρατές» εξόργισε το Ιράν: Ετοιμαστείτε για ένα νεκροταφείο αεροπλανοφόρων και στρατευμάτων
Οι Φρουροί της Επανάστασης τονίζουν ότι οι μόνες επιλογές για τις ΗΠΑ είναι είτε μια «αδύναμη στρατιωτική επιχείρηση είτε μια μη συμφέρουσα συμφωνία»
Το αεροπλανοφόρο USS George Bush φτάνει στην Μέση Ανατολή
Κωνσταντινούπολη: Πεθερά σκότωσε τη νύφη της με δύο σφαίρες στο κεφάλι – «Καθάρισα την τιμή μου» φώναζε
Η 58χρονη πυροβόλησε τη νύφη της, βγήκε στο μπαλκόνι του σπιτιού της και φώναζε «σκότωσα τη νύφη μου, καθάρισα την τιμή μου» ενώ περίμενε τους αστυνομικούς καπνίζοντας τσιγάρο
ISTANBUL - MAY 01: Group of Turkish Policemen going in a street of Istanbul on May 01. 2024 in Turkey
Επιχειρηματίας στην Τουρκία δολοφόνησε 26χρονη δικηγόρο γιατί του έκανε μήνυση για χρέη προς την αδελφή της
Το απόγευμα της Δευτέρας ο δράστης φέρεται να έστησε ενέδρα στις δύο γυναίκες, την ώρα που βρίσκονταν μαζί με τον πατέρα και τον αδελφό τους έξω από οικογενειακή αποθήκη
Η άτυχη δικηγόρος