Κόσμος

ΕΕ: Διορία έως τον Μάρτιο σε Γαλλία, Ιταλία, Βέλγιο να μειώσουν τα δημοσιονομικά ελλείμματα

“Καμπανάκι” από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε Γαλλία, Ιταλία και Βέλγιο για τα δημοσιονομικά. Σε έκθεση που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δίνει διορία μέχρι τον Μάρτιο του 2015 στις τρεις αυτές χώρες, προκειμένου να μειώσουν τα δημοσιονομικά τους ελλείμματα και να επιταχύνουν την εφαρμογή διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η έκθεση αφορά εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα σχέδια των προϋπολογισμών του 2015 των χωρών-μελών της ευρωζώνης (πλην της Ελλάδας και της Κύπρου που βρίσκονται σε πρόγραμμα προσαρμογής).

Η Επιτροπή έκρινε ότι οι προϋπολογισμοί πέντε κρατών μελών, Γερμανία, Ιρλανδία, Λουξεμβούργο, Ολλανδία και Σλοβακία, συνάδουν με τους κανόνες του Συμφώνου Σταθερότητας, ενώ οι προϋπολογισμοί τεσσάρων κρατών-μελών (Εσθονία, Λετονία, Σλοβενία και Φιλανδία) είναι “σε γενικές γραμμές συμβατοί” με τους κανόνες του Συμφώνου.

Ωστόσο, η Επιτροπή εκτιμά ότι επτά κράτη-μέλη (Βέλγιο, Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία, Μάλτα, Αυστρία και Πορτογαλία) διατρέχουν “κίνδυνο μη συμμόρφωσης με το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης” και ζητά από τις χώρες αυτές να λάβουν τα αναγκαία μέτρα που θα διασφαλίσουν ότι οι προϋπολογισμοί τους το 2015 θα είναι συμβατοί με τους ευρωπαϊκούς κανόνες.

“Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν θα διστάσει να αναλάβει τις ευθύνες της” στις αρχές Μαρτίου και να επιβάλλει κυρώσεις στις χώρες αυτές (Γαλλία, Ιταλία, Βέλγιο), στο πλαίσιο της διαδικασίας περί υπερβολικού ελλείμματος, δήλωσε ο Επίτροπος Οικονομίας Πιερ Μοσκοβισί, σημειώνοντας πάντως ότι η Επιτροπή επέλεξε να δώσει χρόνο στις τρεις χώρες και να μην επιλέξει την επιβολή κυρώσεων αμέσως. «Κρίνουμε ότι είναι πολιτικά και οικονομικά ορθό να δώσουμε χρόνο στις χώρες αυτές. Όμως ο χρόνος που απομένει δεν πρέπει να πάει χαμένος, πρέπει να υπάρξει πρόοδος», ανέφερε ο Π. Μοσκοβισί.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε τρεις ευρωπαϊκές εφημερίδες, δήλωσε: «Επέλεξα να μην επιβάλω κυρώσεις. Θα ήταν εύκολο να τιμωρήσουμε τις χώρες που δεν σέβονται τους κανόνες του Συμφώνου, όμως προτίμησα να τις αφήσω να μιλήσουν και να τις ακούσω».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν αρχαία βυζαντινή πόλη στη δυτική έρημο της Αιγύπτου - Βρέθηκαν νομίσματα, αγγεία και βωμοί
Οι ανασκαφές αποκάλυψαν συνοικίες με διαδρόμους που εκτείνονταν από βορρά προς νότο και διασταυρώνονταν με δρόμους από ανατολή προς δύση, σχηματίζοντας ανοιχτές πλατείες και δημόσιους χώρους
Η πόλη στην όαση της Ντάχλα, στην περιφέρεια της Νέας Κοιλάδας της σημερινής Αιγύπτου, μαρτυρά τη ζωή της εποχής που η χώρα αποτελούσε μέρος της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας
Χιλιάδες μαυροντυμένοι στην Τεχεράνη για την προσευχή στην μνήμη του Αλί Χαμενεΐ - Απών ξανά ο διάδοχος του, Μοζτάμπα
Δεκάδες μηχανήματα που εκτοξεύουν δροσερό νερό, τοποθετήθηκαν στη Μεγάλη Μοσάλα για να προστατευτούν οι πολίτες από τον καύσωνα - Πάνω από 15 εκατ. άνθρωποι θα δώσουν το παρών στις επικήδειες τελετές
Μηχανήματα εκτοξεύουν δροσερό νερό για την αντιμετώπιση του καύσωνα
Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν πτοήθηκε από τους κεραυνούς πριν την ομιλία του για την 4η Ιουλίου: Δεν υπάρχει τρόπος να μας σταματήσουν
Με καθυστέρηση πραγματοποιήθηκε λόγω κακοκαιρίας η ομιλία του Αμερικανού προέδρου για την 250η επέτειο της Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ. Ακολούθησε εντυπωσιακό σόου πυροτεχνημάτων
Ο Ντόναλντ Τραμπ