Κόσμος

ΕΕ-ΕΜΑ: Αρχές Οκτωβρίου η απόφαση της ρυθμιστικής αρχής φαρμάκων για την τρίτη δόση

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στις αρχές Οκτωβρίου θα δώσει ή όχι την έγκρισή της για τη χορήγηση μιας τρίτης δόσης του εμβολίου Pfizer/BioNTech κατά της Covid-19 στα άτομα άνω των 16 ετών ανακοίνωσε σήμερα η ρυθμιστική αρχή φαρμάκων της Ευρωπαϊκής Ένωση.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) αναμένεται παράλληλα να αποφανθεί για τις αναμνηστικές δόσεις των εμβολίων Pfizer και Moderna για τους ηλικιωμένους και τα ανοσοκατασταλμένα άτομα, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο υπεύθυνος της στρατηγικής για τα εμβόλια του ΕΜΑ, Μάρκο Καβαλέρι.

Η προστασία από την Covid-19 τείνει να μειώνεται εντός των μηνών που ακολουθούν τις πρώτες δόσεις, δήλωσε.

“Τα διαθέσιμα δεδομένα δείχνουν ότι η ανοσία που αποκτάται έναντι της Covid-19 με τις πρώτες δόσεις φθίνει με την πάροδο του χρόνου και η προστασία από τη λοίμωξη και τα συμπτώματά της μειώνεται σε διάφορα μέρη του κόσμου”, πρόσθεσε.

Κατά συνέπεια, ο ΕΜΑ εξετάζει επί του παρόντος το αίτημα της Pfizer για τη χρήση μιας τρίτης δόσης τουλάχιστον έξι μήνες μετά τη δεύτερη για τα άτομα άνω των 16 ετών.

“Το αποτέλεσμα αυτής της αξιολόγησης αναμένεται στις αρχές Οκτωβρίου, εκτός εάν απαιτούνται πρόσθετες πληροφορίες”, σύμφωνα με τον Καβαλέρι.

Ο υπεύθυνος του ΕΜΑ εκτίμησε επίσης ότι “οι αποδείξεις γίνονται όλο και πιο χειροπιαστές” ότι πρέπει να χορηγηθεί μια τρίτη δόση λίγο καιρό μετά τις πρώτες στα ανοσοκατασταλμένα άτομα που “έχουν χαμηλή απόκριση” στις αρχικές δόσεις.

Η υπηρεσία θα ανακοινώσει “έως τις αρχές Οκτωβρίου αν ειδικές συστάσεις πρέπει να περιλαμβάνονται στις πληροφορίες” για τα εμβόλια Moderna και Pfizer για τα άτομα αυτά, πρόσθεσε.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Κέιτ Μίντλετον «τράβηξε τα βλέμματα» στο Wimbledon – Η εντυπωσιακή εμφάνισή της με κόκκινο φόρεμα και η συγκινητική συνάντηση με 12χρονη παραπληγική
Η πριγκίπισσα της Ουαλίας, προστάτιδα του All England Lawn Tennis Club, εμφανίστηκε χαμογελαστή και χαιρέτισε το κοινό πριν πάρει τη θέση της στο Royal Box, όπου την υποδέχτηκαν με θερμό χειροκρότημα
Kate Middleton
Συγκλονιστικό βίντεο με θραύσματα ρωσικού πυραύλου που πέφτουν σε πάρκο στην Ουκρανία - Τέσσερις νεκροί, ανάμεσά τους ένα παιδί και 17 τραυματίες
Στο Κίεβο, οι πρώτες εκρήξεις σημειώθηκαν το πρωί, μερικά λεπτά αφού ήχησαν οι σειρήνες αεροπορικού συναγερμού, ενώ δώδεκα άνθρωποι τραυματίσθηκαν, μεταξύ των οποίων δύο παιδιά 10 και 11 ετών
Ουκρανία
«Στα μαχαίρια» Τραμπ και New York Times: Καταγγελίες σε 4 δημοσιογράφους για το ρεπορτάζ σχετικά με την ασφάλεια του νέου Air Force One
Η κλήτευση έγινε έπειτα από δημοσίευση άρθρων από τους New York Times που ισχυρίζονταν ότι το αεροπλάνο που χρησιμοποιούσε ο Τραμπ, δώρο από το Κατάρ, δεν ήταν αρκετά ασφαλές
Ο Ντόναλντ Τραμπ στο νέο Air Force One