Κόσμος

ΕΕ: Παράταση στις οικονομικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι χώρες της ΕΕ παρέτειναν τυπικά σήμερα τις οικονομικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας για έξι μήνες, έως την 31η Ιανουαρίου του 2021, αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες είχαν συμφωνήσει να παρατείνουν τις κυρώσεις κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής που πραγματοποίησαν στις 19 Ιουνίου, κατά την οποία διαπίστωσαν ότι οι συμφωνίες του Μινσκ, οι οποίες αποσκοπούν να φέρουν την ειρήνη στην ανατολική Ουκρανία μετά την προσάρτηση της Κριμαίας από την Ρωσία το 2014, δεν έχουν εφαρμοσθεί.

«Δεδομένου ότι η πλήρης εφαρμογή δεν έχει ακόμη επιτευχθεί, οι ηγέτες της ΕΕ έλαβαν την πολιτική απόφαση να παρατείνουν τις οικονομικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας» αναφέρει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στην ανακοίνωση του.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Τραμπ δηλώνει ότι θα συναντηθεί με τον Κιμ Γιονγκ Ουν εντός του έτους: «Η Βόρεια Κορέα έχει 57 πυρηνικά όπλα»
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ επανέλαβε ότι διατηρεί «πολύ καλή σχέση» με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη - Οι εκτιμήσεις ειδικών για το πυρηνικό οπλοστάσιο της Πιονγκγιάνγκ
Κιμ Γιονγκ Ουν, Ντόναλντ Τραμπ
Πούτιν για τις ουκρανικές επιθέσεις στην «Amazon της Ρωσίας»: «Δεν υπάρχουν κρίσιμες συνέπειες»
Το Κίεβο υποστηρίζει ότι επτά από τα δέκα μεγαλύτερα κέντρα logistics της Wildberries έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας - Εντολή για αποκατάσταση των εγκαταστάσεων που υπέστησαν ζημιές
Βλαντιμίρ Πούτιν, Ρωσία